Anasayfa /  Ekonomi

İstanbul ve Ankara'da ucuz sebze nerede sayılacak? Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, halk sebze için atılan yeni adımları açıkladı. Buna göre İstanbul'da 50, Ankara'da ise 30 noktada ucuz sebze satılacak.

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2019 17:35

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sebze ve meyve artışlarındaki artışın seralardaki zarardan kaynaklanmadığını söyledi. Fahiş bir artışla karşı karşıya olduklarını söyleyen Albayrak, İstanbul ve Ankara'da toplam 80 noktada ürün satışına başlanacağını kaydetti.

Albayrak, Seda Öğretir moderatörlüğünde "Gençler ile Buluşma Özel" ile NTV ekranlarında gençlerin sorularını yanıtlıyor. Ocak ayında enflasyonda marjinal bir durumla karşılaşıldığını, sebze ve meyvede fiyat sıçrayışı olduğunu söyleyen Albayrak, fiyatların düşürülmesi için harekete geçtiklerini kaydetti. İşte Albayrak'ın açıklamaları:

"Bu ekosistemi kontrol eden paydaşların bir kısmı ekonomik saikle değil farkı saiklerle hareket edip, gerek stokçuluk, malı piyasaya sürmeden farklı yerleden alıp fiyatlarda oynama yönünden işleme girmişler. Bu da ocak ayının özelikle ikinci yarısından sonra çok fahiş artışları doğurmuştur. 5 liralık patlıcan 15 lira olmuş. Ülkede kıtlık olsa anlayacağız.

TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI AÇILIYOR

Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fahiş operasyonu yapan iradenin oluşturduğu fiyat artışlarını engellemek için üreticiden tüketiciye kadar bu zinciri maliyetini de yönetecek şeklide, bu çerçevede önümüzdeki hafta ilk etapta İstanbul'da 50, Ankara'da 30'dan fazla noktada başlayacak şekilde, hakiki değerinde olacak şekilde süreci başlatacağız.

SERACILIK İÇİN YENİ DÜZENLEME

Finansman modelini doğru kurgulayarak Ziraat Bankamızda yarın açıklayacağımız bu modelin finansmanıyla birlikte seralarda 1 yerine 10 birim üretilebilecek. Hem fiziki şartları çok daha güçlü hem üretim şartları daha kaliteli, profesyonel olacak. Bu finansal modelle seracılık konseptinin hızlı bir şekilde dönüşümünü başlatıyoruz."


Yorumlar