Anasayfa /  Ekonomi

Domatesin fiyatı ne kadar? Domatesin fiyatı düşecek mi yükselecek mi?

Domatesin fiyatı ne kadar? Domatesin fiyatı düşecek mi yükselecek mi? Yaz aylarının yaklaşması ile sebze fiyatlarında düşüş beklenirken domatesten kötü haber geldi. Ürünün az olması ve yurtdışından gelen talep nedeni ile fiyatların 10 liraya aşacak.

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2019 12:37

Domatesin fiyatı ne kadar? Domatesin fiyatı düşecek mi yükselecek mi? Yaz aylarının yaklaşması ile sebze fiyatlarında düşüş beklenirken domatesten kötü haber geldi. Ürünün az olması ve yurtdışından gelen talep nedeni ile fiyatların 10 liraya aşacak.

Yazın yaklaşması ile sebze fiyatlarında düşüş beklenirken tam tersi bir haber geldi. Tanzim satış noktalarında en fazla alınan ürün olan domates fiyatları bir anda arttı. Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde domatesin üretim fiyatı birgünde 4.5 liradan 5.3 liraya çıktı.





Domatesin fiyatı birden arttı 13 liraya kadar çıkacak - Sayfa 2

Fiyat artışına dair konuşan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, bu dönemde sebze fiyatlarının düşmesi gerektiğini ani yükselişi ise şaşkınlık içinde izlediklerini belirtti. Tavşan, üreticilerin malını direkt satışa sunduğu ve ülke çapında sebze ve meyve fiyatlarının belirlenmesinde kilit rol oynayan Kumluca Merkez Toptancı Hali'nde, ısınan havalara rağmen fiyat düşüşü değil fiyat artışı görüldüğüne dikkat çekti.





Domatesin fiyatı birden arttı 13 liraya kadar çıkacak - Sayfa 3

Halde fiyatı en çok artan ürün ise domates oldu. Domates bir gün içerisinde yüzde 32 daha pahalandı. Tavşan, bu durumun üretimde beklenen artışın bir türlü gerçekleşememesiyle birlikte Irak'tan gelebilecek talepten kaynaklandığına işaret etti.





Domatesin fiyatı birden arttı 13 liraya kadar çıkacak - Sayfa 4

Üreticilnin 12 Mart Salı günü Kumluca Toptancı Hali'nde kilosunu 2 lira 80 kuruştan satışa sunduğu domates, 13 Mart Çarşamba günü 4 lira 70 kuruşa kadar yükseldi.







Domatesin fiyatı birden arttı 13 liraya kadar çıkacak - Sayfa 5

Kilosu 5.5'e çıktı: Oval ve Enjoy domatesin kilosu 4.5 liradan 5.3 liraya, Elika domates 3 lira 60 kuruştan 4 lira 20 kuruşa ve Salkito domatesin fiyatı da 5 liradan 5.5 liraya çıktı.

Domatesin fiyatı birden arttı 13 liraya kadar çıkacak - Sayfa 6

Tavşan, tarladan çıkan sebzenin şehre bir dizi maliyetle ulaştırılabildiğini belirterek, “Kumluca'da üretici sebzeyi 8 liradan satmışsa Ankara'da manav tezgahına düştüğünde en az 13 lira olur. Üstelik manav para kazanamaz. Onun da kârını ekleyip satması gerekiyor” dedi.


Yorumlar