Anasayfa /  Politika

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Küçükçekmece İlçe Kongresi'nde konuştu.

Abone ol
Abone ol 09 Ekim 2021 19:11

İktidara Kanal İstanbul çağrısında bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Milyarlarca dolar kaynağı bu rant projesine aktaracağınıza bir an önce bu kaynağı siz İstanbul’u depreme hazırlamaya ayırın. Binaları güçlendirmeye ayırın. Artık gerçekten yeter. Hükümet sıkışınca İstanbul’a bakıyor, ‘Biz ihanet ettik’ diyor. Sayın Erdoğan’ın kendi ifadesi, ‘Biz bu şehre, İstanbul’a ihanet ettik’ diyor. Madem bunun farkında, biz de, 'Artık bu ihaneti bırakın, bu ihanetten vazgeçin, yapmayın artık, yazıktır, günahtır bu şehre’ diyoruz" şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Küçükçekmece İlçe Kongresi'nde konuştu.

'KANAL İSTANBUL EKONOMİK YIKIM DEMEKTİR'

Kanal İstanbul projesi için ‘rant İstanbul' ifadesini kullanan ve bu projeyi parti olarak detaylıca incelediklerini belirten Babacan, şunları söyledi:

Bu proje, ekonomik yıkım demektir. Ülkenin, milletin milyarlarca dolar kaynağını, hem de kıt kaynağını bu projeye yığması ülke için bir ekonomik yıkım.

Çünkü döviz üretmeyecek. Kaç tane gemi geçecek? Bir gemiden siz kaç para alacaksınız da, Erdoğan'ın ifadesiyle 15 milyar dolar, bağımsız değerlendirmelerle 20-60 milyar dolar…20 ila 60 milyar doları siz kaç tane gemiden, kaç lira para isteyerek alacaksınız?

Bir hesabını ortaya koyun. Mümkün mü böyle bir para? Kafalarındaki hesap, öyle bir rant oluşacak ki, oradan rant herkese yeter, bu projeyi de karşılar. Böyle bir hesapla girdiler işin içine.

Bu proje afet riskini tamamen göz ardı etmek, kültür mirasımızı tehdit etmek demek. Doğayı tahrip etmek demek. İstanbul'un çok kıymetli olan temiz su kaynaklarının bir kısmını kalıcı olarak yok etmek demek. Uluslararası hukuku da yok saymak demek.

'BURADA İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ'

İstanbul'un şu anda böylesine bir rant projesine acil ihtiyacı yok. Bütün etki analizleri bağımsız tarafsız bir şekilde yapılır, bilim insanları ortaya bağımsız ve tarafsız raporları ortaya koyarlar o zaman bakılır.

Alelacele bir rant kaygısıyla, hele hele seçimlere bu kadar kısa bir süre kala bu proje üzerinde ısrar, inat varsa, biz burada iyi niyet görmüyoruz.

'BU İHANETTEN VAZGEÇİN'

İstanbul'da 300 bini acil 1,5 milyon konutun yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “İstanbul'un çok çok acil ihtiyaç duyduğu bir yatırım alanı var” diyen Babacan, şöyle konuştu:

Ben şimdi buradan iktidara bir çağrı yapmak istiyorum. Milyarlarca dolar kaynağı bu rant projesine aktaracağınıza bir an önce bu kaynağı siz İstanbul'u depreme hazırlamaya ayırın.

Binaları güçlendirmeye ayırın. İnsanların güvenli konutlarda yaşaması için kaynakları ayırın. Kentsel yenilenmeyi yerinde uygulayın. Artık gerçekten yeter.

Hükümet sıkışınca İstanbul'a bakıyor, ‘Biz ihanet ettik' diyor. Sayın Erdoğan'ın kendi ifadesi, ‘Biz bu şehre, İstanbul'a ihanet ettik' diyor. Madem bunun farkında, biz de diyoruz; ‘Artık bu ihaneti bırakın, bu ihanetten vazgeçin, yapmayın artık, yazıktır, günahtır bu şehre…

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ SOKAĞA ÇIKSINLAR'

“Ne sayın Erdoğan ne de Bahçeli eskisi gibi sokağa çıkmıyorlar” diyen Babacan, ziyaretleri sırasında vatandaşların kendisine nasıl dert yandığını kürsüden gösterdi. Babacan, “Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli sokağa çıksınlar ve ‘Hayatımdan memnunum' diyen vatandaşı bulsunlar. Neredeymiş onlar, biz de merak ediyoruz” dedi.

Babacan'ın konuşmasının geriye kalan kısmından öne çıkan başlıklar şöyle:

'EKONOMİYİ ANCAK RÜYANIZDA DÜZELTİRSİNİZ'

Ekonomiyi düzeltmenin yolu güvendir. Güveni oluşturmanın en önemli ve ilk adımı hukuktur. Eğer hukuk zeminini yok ettiyseniz, ülkede adaleti ayaklar altına aldıysanız, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda ülkeyi sürekli geriye götürürseniz siz bu ülkenin ekonomisini ancak rüyanızda düzeltirsiniz. Ancak uydurulmuş gerçeklikle vatandaşlarımızı aldatmaya çalışırsınız ama artık kimse yutmuyor.

Etiketler Ali Babacan
Yorumlar