Anasayfa /  Politika

Ali Babacan'ın yeni parti ekibi anket yaptırdı! İşte Ali Babacan'ın oy oranı!

Ali Babacan'ın yeni parti ekibi anket yaptırdı! İşte Ali Babacan'ın oy oranı! AK Parti'den yeni parti kurmak için istifa eden Ali Babacan'ın ekibinin anket yaptırdığı ortaya çıktı. İşte Babacan'ın ekibinin yaptırdığı yeni parti anketinde çıkan sonuçlar.

Abone ol
Abone ol 09 Temmuz 2019 22:24

Ali Babacan'ın yeni parti ekibi anket yaptırdı!  İşte Ali Babacan'ın oy oranı!

AK Parti'den yeni parti kurmak için istifa eden Ali Babacan'ın ekibinin anket yaptırdığı ortaya çıktı. İşte Babacan'ın ekibinin yaptırdığı yeni parti anketinde çıkan sonuçlar.

Ali Babacan, kurucusu olduğu AKP'den dün yeni parti kurmak için istifa ederek 18 yıllık partisi ile yollarını ayırdı. Babacan'ın kuracağı yeni parti ekibinde yer alan Beşir Atalay'ın anket yaptırdığı iddia edildi. İddianın sahibi ise CHP'nin 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş. Yarkadaş katıldığı programda Abdullah Gül ile birlikte Ali Babacan'ın kuracağı yeni parti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Ali Babacan ve arkadaşları bu partiyi aslında 31 Mart seçimi sonrası ilan etmeye karar verdiler." açıklamasında bulunan Yarkadaş sebebini "Yaptırdıkları tüm anketler ve kamuoyu araştırmaları 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin düşüşe, CHP'nin ise yükselişe geçeceğini gösteriyordu" sözleri ile açıkladı.

İŞTE YENİ PARTİ EKİBİNİN ANKET SONUÇLARI

Babacan'ın kuracağı yeni partide yer alan Beşir Atalay'ın anket yaptırdığını da belirten Yarkadaş, anket sonucuna göre Ali Babacan'ın yeni partisinin yüzde 18'lik bir oy bandında olduğunu kaydetti.

Beşir Atalay, Tayyip Erdoğan'a uzun yıllar kamuoyu araştırmalarını yaptığını ifade eden Yarkadaş, "Şu anda partinin kamuoyu araştırmalarını ve anketlerini yapıyor. Gördükleri şu; Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlerin yüzde 30'u yeni bir parti kurulması gerektiğini söylüyor. Ali Babacan ve arkadaşlarının kuracakları parti de kendi yaptırdıkları araştırmaya göre, bugün eğer seçim olsa AKP tabanından alacakları oyla yüzde 18'lik bir banda oturuyor. Arayış içinde olan ama CHP'ye MHP'ye, İYİ Parti'ye ve HDP'ye gitmeyen kesimin yüzde 30'u yeni bir partinin kurulmasının şart olduklarını söylüyor." dedi.

YENİ PARTİDE KİMLER YER ALIYOR?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni parti oluşumunda teknik direktör vaziyetinde olduğunu açıklayan Yarkadaş, "yeni partide Beşir Atalay, Haşim Kılıç, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, ekonomist Daron Acemoğlu, eski Bakan Mehmet Şimşek, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can ve eski Bakan Ertuğrul Günay'ın yer aldığını" kaydetti.


Yorumlar