Anasayfa /  Politika

Ali Babacan, Varlık Fonu'nun neden Türkiye ekonomisine uygun olmadığını açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Varlık Fonu'nun Türkiye ekonomisine neden uygun olmadığının detaylı bir şekilde anlattı.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2020 12:50

TRHaberler ÖZEL | Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Varlık Fonu ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Varlık Fonu'nun Türkiye ekonomisine uygun olmadığını söyleyen Ali Babacan, bunun sebeplerini de katıldığı bir video konferansda detaylı bir şekilde açıkladı.

Bakanlık döneminde de Varlık Fonu ile ilgili kendisine çok baskı geldiğini ancak kabul etmediğini dile getiren Ali Babacan, "Varlık Fonu olan ülkeler ya bütçe fazlası olan, ya da cari fazlası olan ülkelerdir. Bütçeniz bir şekilde fazla verir, örneğin petrol gelirin vardır ya da maden gelirin vardır, hem bütçeniz fazla verir hem cari denginiz fazla verir, bu fazlalıklar bu fonlarda birikir. Bu fon, günü gelince, işler tersine döndüğünde,  mesela petrol fiyatları düştüğünde veya maden fiyatları düştüğünde, veyahut genel bir ekonomik zorluk olduğunda bu varlık fonundaki kaynaklar kullanalım diye oluşturulan bir fondur. Türkiye bütçe ve cari açığı olan bir ülke olmasından dolayı Varlık Fonu Türkiye ekonomisi için uygun olmayan bir fondur" şeklinde konuştu.

Ayrıca Ali Babacan, devletin hazır olan hisse senetlerinin Varlık Fonu'na aktarılmasının ardından 'bu fonun paraya ihtiyacı var' denilerek Varlık Fonu için borç aranmasını eleştirdi.

İşte Ali Babacan'ın Varlık Fonu ile ilgili açıklamaları:

Kaynak: TRhaberler.com

 

Yorumlar