Anasayfa /  Politika /  Deva Partisi

Ali Babacan: Açıklanan paketlerde 9 milyon vatandaşımız hiç yok

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan paketin özellikle kayıt dışı çalışanlar ve ücretliler için çözüm üretmediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2020 11:58

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan paketin özellikle kayıt dışı çalışanlar ve ücretliler için çözüm üretmediğini söyledi.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, koronavirüs salgını nedeniyle açıklana ntedbir aketi ve alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de TÜİK rakamlarına göre 9 milyon kayıt dışı çaşılan olduğunu vurgulayan Babacan, Hükümet'in açıkladığı destek paketlerinde veya kısa çalışma ödeneğinde bu kesimin yer almadığını ve hiçbir destekten faydalanamadığına dikkat çekti.

 

"Evine ekmek götüremeyen kişiye nasıl 'evinde kal' diyebiliriz" diyen Ali Babacan, "Türkiye'de 27 milyon vatandaşımızın ya emekli maaşı ya da kamu çalışanı olması gibi sebeplerle devlette nbir geliri var. Ama 55 milyon vatandaşımızın devletten geliri yok. Öncelikle bu 55 milyon için tedbilerle alınmalı" dedi.

 

"TÜM CEPHANEYİ KULLANMALIYIZ"

Devletin bu aşamada kaynak yaratmak için farklı seçenekleri olduğunu belirten Babacan, "Devlet alacaklarından tamamen vazgeçebilir. Alacaklarını erteleyebilir. Devlet borç verebilir ya da karşılığı olmadan vatadanşlara ödeme yapar ve tekrar geri istemez. Bunların hepsi devletin yaabileceği işler" dedi.

Babacan, İsmail Küçükkaya'nın 'Peki sizce hangisi yapılmalı?' sorusuna ise "Bunların hepsi yapılmalı. Şu anda eldeki bütün cephane acilen kullanuılmalı. Bir günlük gecikmenin bile ileride zararı çok daha büyük olur" dedi.

 

 

Yorumlar