Anasayfa /  Eğitim

ALES ne zaman yapılacak?

ALES sınav tarihi bilindiği üzere ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile ertelenmişti. Koronavirüs vaka artışı ile beraber alınan bu tedbir kararı sonrası vatandaşlar sınavın uygulanacağı yeni tarih için gözünü ÖSYM’den gelecek son dakika haberine çevirdi. ÖSYM yaptığı açıklamada 2020 Sınav Takvimi'nde yer alan YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarının da ileri tarihe ertelendiğini ifade etmişti. Peki, ALES ne zaman yapılacak?

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2020 16:57

Bu sene ikinci kez düzenlenmesi planlanan ALES sınav tarihi bilindiği üzere ertelenmişti. Binlerce adayın katılım sağlayacağı sınavın ileri bir tarihe ertelenmesi ile beraber adaylar yeni tarih açıklaması için bekleyişe geçti. Yapılan son açıklamada Akademik Pesonel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı haricinde YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarının da değiştiği ifade edilmişti. Peki, ALES ne zaman yapılacak? ÖSYM sınav takvimi ile ALES 2 yeni sınav tarihi açıklandı mı? İşte tüm detaylar…

ALES NE ZAMANA ERTELENDİ? ÖSYM İLE ALES/2 YENİ SINAV TARİHİ AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

6 Aralık 2020 Pazar günü yapılması planlanan ancak sonrasında son dakika açıklaması ile iptal olan bu sınava katılım sağlayacak olan vatandaşlar şimdilerde yeni sınav tarihi arayışına çıktı. Gözler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gelecek olan açıklamaya çevrildi. ÖSYM ise henüz ALES sınav tarihi ile ilgili bir açıklamada bulunmadı…

ALES NE ZAMANA ERTELENDİ?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün açıklaması şöyle;

"Değerli Adaylarımız, Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir."

Henüz sınavın yeni tarihleri belli olmadı. Detayları haberimizden takip edebilirsiniz...

SINAV YERLERİ BELLİ OLMUŞTU!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ALES sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İşte Aygün'ün yaptığı açıklama;

020-ALES/2 Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır.

6 Aralık 2020 tarihinde ALES'e girecek adaylarımız sınav yerlerini http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler.

Adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim.

 

Yorumlar