Anasayfa /  Foto Galeri

AKUT Genel Başkanı’ndan kar önerisi: Penguen yürüyüşü yapın

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı karlı ve buzlu zeminlerde yürürken düşmelere karşı vatandaşları uyardı. Karlı ve buzlu yollarda yürürken ellerin ceplerde olmaması ve adımların küçük atılması gerektiğini söyleyen Şalcı, ‘Penguen yürüyüşü, kışın daha güvenli yürümemizi sağlar’ önerisinde bulundu. Şalcı, dar sokaklarda yürürken buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

AKUT Genel Başkanı’ndan kar önerisi: Penguen yürüyüşü yapın - Sayfa 1

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, yurt genelinde etkili olan karlı ve buzlu havalarda insanların günlük hayatlarında dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu. Bölgenin coğrafi şartlarına göre kış mevsiminde herkesin bazı tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Şalcı, çatı üzerinde biriken karların büyük tehlike oluşturabileceğini söyledi.

AKUT Genel Başkanı’ndan kar önerisi: Penguen yürüyüşü yapın - Sayfa 2

‘KAR GÜZELLİĞİYLE BİRLİKTE BAZI TEHLİKELERİ DE BARINDIRIYOR’

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı şunları söyledi; ‘Özellikle evlerden çatılardan kar düşmesi, saçaklardan buzların düşmesi bizler için ciddi tehlike oluşturuyor. Havalar kar yağdıktan sonra biraz ısınmaya başlayınca saçaklardaki buzlar erimeye başlayıp daha ciddi bir risk oluşturuyor.  

AKUT Genel Başkanı’ndan kar önerisi: Penguen yürüyüşü yapın - Sayfa 3

Bundan daha tehlikeli olan rutinlerimiz de var. Sabah kalktığımızda merdivenlerden inerken buzlanmalardan dolayı kaymalar, düşmeler konusunda tedbirler almamız gerekiyor. Buzlu ve karlı zeminlerde dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var. 

AKUT Genel Başkanı’ndan kar önerisi: Penguen yürüyüşü yapın - Sayfa 4

Bunların başında ellerimiz ceplerimizde olmaması gerekiyor. Ellerimizin açık olması lazım. Büyük adımlar yerine küçük adımlar atmamız gerekiyor. Özellikle giyeceğimiz ayakkabıların geniş tabanlı, kaymaya karşı dayanıklı ayakkabılar olursa daha az kazayla işleri atlatacağız. Dar sokaklarda yürürken buralar güneş ışığı almadığı için daha çok buzlanma olacaktır, buralarda da dikkat etmemiz gerekiyor’