Anasayfa /  Foto Galeri

Aksoy araştırma'dan Cumhurbaşkanı'nı kızdıracak anket sonuçları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını açıklamasına rağmen, muhalefet partileri erken seçim için iktidara baskı kurmaya devam ediyor. Erken seçim iddialarının da her gün konuşulduğu dönemde, peş peşe seçim anketleri yayınlanmaya devam ediyor. Aksoy Araştırma'nın son anketinden Cumhur İttifakı'na kötü haber geldi. Aksoy Araştırma, son yapmış olduğu kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Aksoy araştırma'dan Cumhurbaşkanı'nı kızdıracak anket sonuçları! - Sayfa 1

Aksoy Araştırma’nın yapmış olduğu son ankette oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmaya göre seçmenin yüzde 60,3’ü “Hükümetin ekonomiyi toparlayacağını dair inancım yoktur” dedi.

Aksoy araştırma'dan Cumhurbaşkanı'nı kızdıracak anket sonuçları! - Sayfa 2

Ankete göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurmuş olduğu Kur Korumalı Vadeli Mevduat Sistemi kamuoyunda yüzde 83,3 oranında bilinirliliğe sahip.

Aksoy araştırma'dan Cumhurbaşkanı'nı kızdıracak anket sonuçları! - Sayfa 3

Ancak yatırımcıların büyük çoğunluğu kısa, orta ve uzun vadede tasarruflarını dolardan yana kullanma eğiliminde. Döviz kurunda ise orta ve uzun vadede radikal artış beklentisi öne çıkmakta.

Aksoy araştırma'dan Cumhurbaşkanı'nı kızdıracak anket sonuçları! - Sayfa 4

Araştırma kapsamında katılımcılara yöneltilen “Türk lirasındaki değer kaybını durdurmak adına Kur Korumalı Vadeli Mevduat Sistemi yürürlüğe konulmuştur. Bu uygulamadan haberiniz var mıdır?” sorusuna katılımcıların yüzde 83,3’ü “Evet, vardır.” yanıtını verdi.