Anasayfa /  Ekonomi

Akşam saatlerinde dolar yine fırladı

Merkez Bankası'nda Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş dün görevden alındı. Merkez Bankası'ndaki değişimi ardından dolar 9,17'yi geçerek rekor kırmıştı. Akşam saatlerinde dolar yine rekor tazeledi

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2021 18:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti. Görüşmenin ardından gece Resmî Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Merkez Bankası'nda bazı görev değişikleri yapıldı.

Merkez Bankası’nın başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığı’na Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliği’ne ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Erdoğan- Kavcıoğlu görüşmesi ve 3 ismin görevden alınmasıyla birlikte gün içerisinde 9,10 seviyesiyle rekor yenileyen dolar/TL, 9,1885'e kadar fırladı. Buradan bir miktar gerileyen ve bu sabah erken saatlerde 9,13'ten işlem gören dolar, gün içerisinde uzun süre 9,16 seviyelerinde kaldıktan sonra, akşam saatlerinde bir rekor daha kırarak 9,19 seviyesine çıktı.

Dolara paralel hareketlilik gösteren, dün gece 10,76 ile tarihi zirve yaşayan euro da bu sabah indiği 10,62'ler seviyesinden yeniden yükselişe geçerek, akşam saatlerinde 10,64'ten işlem görmeye başladı.

 

Etiketler dolar
Yorumlar