Anasayfa /  Foto Galeri

Akneyle mücadelede çok etkili yeni formül: Karnabahar ve Brokoli

Akneler birçok insanın dönemsel ya da kronik olarak mücadele ettiği cilt problemleri arasında yer alıyor. Farklı cilt ürünlerinin tedavide kullanılmasının yanı sıra, Türk bilim insanları karnabahar ve brokoliden oluşan yeni bir formül geliştirdi. Geliştirilen formül ile birlikte, artık akne problemiyle bitkisel ve doğal yöntemlerle mücadele edilebileceği de kanıtlanmış oldu. Uzmanlar, yöntemi tesadüfen keşfettiklerini ve formülün tek kötü yanının kokusu olduğunu ifade etti.

Akneyle mücadelede çok etkili yeni formül: Karnabahar ve Brokoli - Sayfa 1

AKNEYLE MÜCADELEDE BİTKİSEL FORMÜL

Beslenme, genetik ve çevresel faktörler, stres ya da hormonlardan kaynaklı pek çok nedenle birçok insanın problemi olan akneye karşı, Biota Ar-Ge Merkezi ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nın ortak araştırmalarının sonucunda, karnabahar ve brokoli bitkilerinden akneye karşı etkili bir formül geliştirildi.

Akneyle mücadelede çok etkili yeni formül: Karnabahar ve Brokoli - Sayfa 2

Araştırmanın sonuçları uluslararası saygın bir bilim dergisi olan “Journal of Cosmetic Dermatology”de, “Efficacy of two plant extracts against acne vulgaris: Initial results of microbiological tests and cell culture studies” başlığı ile yayınlandı. 

Akneyle mücadelede çok etkili yeni formül: Karnabahar ve Brokoli - Sayfa 3

Çalışmadan elde edilen sonuçlar, geliştirilen brokoli-karnabahar ekstresinin akneye neden olan bakteriye karşı laboratuvar testlerinde son derece etkili olduğunu gösterdi.

Akneyle mücadelede çok etkili yeni formül: Karnabahar ve Brokoli - Sayfa 4

KARNABAHAR VE BROKOLİYİ TESADÜFEN KEŞFETTİK

Saç dökülmesi ve istenmeyen tüylere karşı yapılan çalışmaların yanı sıra laboratuvarlarda akne ile ilgili çalışmalara da yer verdiklerini belirten Biota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, karnabahar ve brokolinin formüle katılmasının tesadüf olduğunu ifade etti.