Anasayfa /  Politika

Akıncı'nın 'sırrı' açıklandı! İşte o video...

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'Akıncı'nın sırrı' diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının yer aldığı bir video yayınladı.

Abone ol
Abone ol 02 Eylül 2021 14:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden kaydedilen mesaj, Baykar'ın milli ve özgün olarak tasarlayıp geliştirdiği Bayraktar Akıncı TİHA'nın 6 Aralık 2019'daki ilk uçuşundan saatler önce uçuş kontrol bilgisayarının içindeki gömülü yazılıma kodlandığı ortaya çıktı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Akıncı TİHA'ların tüm uçuşlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek nesillere ithafen yazdığı ve tarihe not düştüğü bu mesajın dahil edildiği yazılımla görev yapacağı belirtildi.

Mesajın aynı zamanda bilgisayar dili ile hex koduna çevrilmiş hali de gömülü yazılımın içinde yer alıyor.

Akıncı TİHA'lar, yazılımın içindeki mesajla birlikte Türkiye semalarında milyonlarca saat vatana ve millete hizmet edecek.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da 2019'da yazılıma eklenen mesajı, "Akıncı'nın sırrı" ifadeleriyle paylaştı.

"Gençlerimize ve ondan sonraki tüm nesillerimize ithafen…" mesajıyla başlayan videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajına yer verildi.

Yorumlar