Anasayfa /  Foto Galeri

Akaryakıta gelen zamlar bitmiyor! Perşembe günü bir zam daha geliyor..

Peş peşe gelen zamlar durmak bilmiyor. Akaryakıt fiyatlarına yeniden zam geldi. Zamlar perşembe gününden itibaren geçerli olacak. Genel zamlarla birlikte motorin ve benzin fiyatı 26 liranın üstünde seyredecek.

Akaryakıta gelen zamlar bitmiyor! Perşembe günü bir zam daha geliyor.. - Sayfa 1

Döviz kurlarındaki artış nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Yeni zamlar kapıda. Geçen günlerde benzinin fiyatı 70 kuruş, motorinin fiyatı ise 97 kuruş artmıştı. 27 Mayıs'ta benzine 1 lira 45 kuruş, motorine ise 1 lira 38 kuruş zam gelmişti. Benzinin litre fiyatı İstanbul'da bir sene önce 7,72 TL, yıl başında 12,29 TL idi. Benzine son bir yılda yüzde 224, yıl başından bu yana yüzde 103 oranında zam geldi. Motorinin litre fiyatı İstanbul'da bir sene önce 7,20 TL, yıl başında 11,43 TL idi. Motorine son bir yılda yüzde 239, yıl başından bu yana yüzde 113 oranında zam geldi.

Akaryakıta gelen zamlar bitmiyor! Perşembe günü bir zam daha geliyor.. - Sayfa 2

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. 02.06.2022 Perşembe gününden geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 1.49 TL, benzin grubunda 1.22 TL fiyat artışı meydana geldi. Artışlar pompa satış fiyatlarına yansıyacak.