Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Partili Turan'dan Trump'a tweet eleştirisi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, memleketi Çanakkale'de düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı. Burada döviz kurundaki dalgalanmaya değinen Turan, ekonomik büyümenin tek göstergesinin döviz olmadığını söyledi.

Abone ol
Abone ol 17 Eylül 2018 22:50

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Trump'ın Türkiye'ye yönelik tweetlerini eleştirdi. Türkiye'ye üzerinde ekonomi üzerinden oynanmak istenen oyunlara dikkat çeken Turan, "Hiç kimsenin Twitter'dan farklı hesaplarla Türkiye'ye ayar vermeye hakkı ve haddi yoktur" diye konuştu.

Bülent Turan, Çanakkale'de kutlanan 23'üncü Ahilik Haftası programına katıldı. Döviz kurlarındaki dalgalanmanın ekonomik bir sorun olduğunu; ancak ekonomik büyümenin tek göstergesinin Türk parasının değeri olmadığını ifade eden Turan, Twitter üzerinden Türkiye'ye yönelik tweetler atan ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdi.

İşte Turan'ın o açıklamaları:

"Dünyanın hangi akıllı adamı Twitter'dan bir başka ülkenin ekonomisine müdahale eder. Eğer başka hesap olmasa, başka iddia olmasa, böyle bir anlayış olabilir mi? Türkiye devleti hangi bir yanlış yaptı da, döviz arttı. Bana söyleyebilir misiniz. Efendim ihracat azaldı mı? Azalmadı. Cari açık çokmuş. Dün de çoktu. Üstelik bugün azalmaya başladı. Yeni bir şey yok. Yeni bir problem yok. Ama farklı hesaplarla Türkiye'ye ayar vermeye çalışanlar bilsin ki, Çanakkale meydanından sesleniyoruz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız bu milletindir.' Hiç kimsenin bize Twitter'dan, farklı hesaplarla ayar vermeye hakkı ve haddi yoktur. Bunlar geçecek.

"KAPTAN SAĞLAM BU DA GEÇECEK"

Bir zamanlar dünyada ekonomik kriz olduğunda 'teğet geçecek' dedik. Dalga geçtiler. Bugün dünyada kriz yok. Türkiye'ye bir dayatma var. İddia ediyorum, kaptan sağlam, bu da geçecek. Yatırımcı, yatırımlara ara vermesin. Bankacı lütfen esnafın yanında olsun. Biz zaten esnafımızın yanındayız. Üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz. Çanakkale de büyüyor, Türkiye de büyüyor."


Yorumlar