Anasayfa /  Politika

AK Parti'li eski vekilden Gül, Davutoğlu ve Babacan'a ziyaret

AK Parti'li eski vekil Feyzullah Kıyıklık, Gül, Davutoğlu ve Babacan’ı ziyaret etti. Kıyıklık, "Bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile mi oldu" sorusuna cevap vermedi.

Abone ol
Abone ol 10 Aralık 2019 09:40

AK Parti'li eski vekil Feyzullah Kıyıklık, Gül, Davutoğlu ve Babacan’ı ziyaret etti. Kıyıklık, "Bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile mi oldu" sorusuna cevap vermedi.

Eski AK Parti milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Gazete Duvar’da Özlem Akarsu Çelik'in "Gül, Davutoğlu ve Babacan'ı vazgeçirme ziyaretleri!" başlıklı yazısındaki iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğinde yeni partiyi açıklaması beklenen Ali Babacan için "devreye girdiği"ni öne süren biraz yazı kaleme aldı.

Çelik, yazısında eski milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın bu “vazgeçirme ziyaretleri”nde bulunan isimler arasında olduğunu öne sürdü. İddialar hakkında gazeteci Çelik’in de olduğu Habertürk canlı yayınına bağlanan Kıyıklık, bazı görüşmelerin gerçekleştiğini söyledi.

 

Kıyıklık, bu görüşmelerin kimseyi vazgeçirmek için olmadığını vurgularken şunları söyledi:

"Biz kimseyi vazgeçirmek için yola çıkmış değiliz. Yıllardır siyasetle uğraşan bir insan olarak bütün siyasilerimize gidip Türkiye'nin durumunu, Türkiye'deki karmaşanın gittiği yeri, bir de bildiğimiz doğruları ve onların söyleyeceği doğruları dinlemek için gittik. Girdikleri işten vazgeçirmek, onları başka bir yöne götürmek için değil. Herkes kendi yolunu kendisi çizer. Biz öyle bir teklifte bulunamayız ki. Biz siyasetle ilgili insanlar olarak fikirlerini paylaşırız, fikirlerimizi söyleriz. Telkin ve vazgeçirme veya 'bu işte niye varsınız' diye bir hukuksuzluğumuz, kanunsuzluğumuz, ahlaksızlığımız olamaz."

Eski vekil, programda kendisine sorulan "Bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile mi oldu" sorusunu ise cevapsız bıraktı.

Yorumlar