Anasayfa /  Politika

AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti: Görüşmede tansiyon yükseldi

Siyasi parti temsilcileri Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma ziyaretleri düzenliyor. CHP Genel Merkezi’ni ilk ziyaret eden parti AK Parti oldu. Görüşmede gergin anlar yaşandı.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 10 Temmuz 2022 14:38

Siyasi parti temsilcilerinin geleneksel bayram ziyaretleri bu Kurban Bayramı’nda da devam etti. Bu yıl en çok siyasi partiyle bayramlaşan parti olan CHP'nin Genel Merkezi'ndeki ilk bayramlaşma, AK Parti heyetiyle gerçekleştirildi. 

İki parti, geçtiğimiz sene online olarak bir araya gelmişti. 

CHP heyetinde Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Necla Kacan ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Uygar Elitoğ yer aldı.

AK Parti heyetinde Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ankara Milletvekili Selva Çam, Kadın Kolları MKYK Üyesi Reşide Yüksel ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Zeynep Şahin hazır bulundu.

CHP'Lİ SÜLLÜ İLE AK PARTİLİ YEL ARASINDA'MAZOT' TARTIŞMASI

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın aktardığına göre  görüşmeye ekonomik sorunlar ve buna dönük diyaloglar damga vurdu.

Tansiyonun da yer yer yükseldiği konuşma sırasında CHP’li Süllü, hayvan pazarını ziyaret ettiğini ve besicilerin çoğunun satış yapmadığını söyledi, “Ülkede ekonomik koşullar sıkıntılı. İnsanlar kurban kesemediler. Bütün satıcılar bekliyorlardı” dedi.

Bu sözler üzerine AK Partili Yel seçim bölgesi Tekirdağ’da besicilerle buluştuğunu onların “gayet mutlu” olduğunu söyledi.

CHP’li Süllü yem ve girdi maliyetleri nedeniyle çiftçi ve besicilerin mutsuz olduğunu ifade etti. Buna itiraz eden AK Partili Yel, “Bizim gördüklerimiz öyle değil. Girdi maliyetleri arttı ama tek taraflı bakmamamız lazım. Çiftçilerimiz traktörleri çalışıyor” dedi.

'TRAKTÖRÜNÜ ÇALIŞTIRMAYAN BİR ÇİFTÇİ TANIMIYORUM'
CHP’li Süllü’nün, “Traktörü nasıl kullanacaklar mazot fiyatları ortada” itirazına karşılık Yel, “CHP Genel Merkezi’nden farklı gözüküyor sanırım ama kullanıyorlar. Ben çalıştırmayan çiftçi tanımıyorum. Tüm dünyada var olan bir kriz yaşıyoruz” yanıtını verdi.

CHP’li Süllü bu sözler üzerine savaşta olan ülkelerde dahi enflasyonun yüzde 8 olduğunu Türkiye’deki tablonun daha kötü olduğunu anlattı. AK Partili Yel, “Sorunlar yok değil bütün dünyada var. Önemli olan bu sorunları çözecek siyasi iradedir. Bu siyasi irade de çok şükür yirmi yıldır devam ediyor. Çok şükür sonuca da varılıyor” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIM BİR YILDIR MEYVE YEMEDİ’

CHP’li Süllü sonuçları göremediklerini, emeklilerin zor dönem geçirdiğini belirterek, “Vatandaş son dönemde çok zor durumda. Emeklilere bin lira artış oldu. Artık emekliler çocuklarına bayram harçlığı vermemek için kaçıyorlar. Bazen Mardin’de bir hanımefendi elinde kalan 15 lirayı bana gösterdi. ‘Çocuklarım bir yıldır meyve yemedi’ dedi. Üzücü tablolar var. Artık bayramları bayram gibi yaşayacağımız bir düzene geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tansiyonun yükseldiği bu dakikalarda Yel, “Sözlerinizde bize de cevap hakkı doğuruyorsunuz. Emeklilik yeni bir sistem değil. Emeklilikle ilgili Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaştırınca olumlu gelişmeler var. Dört yıldır bayram ikramiyesi var” dedi.

CHP’li Süllü’nün, bayram ikramiyesinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “zorlamasıyla” olduğunu söylemesinin ardından AK Partili Yel, “Emeklilerle ilgili yapılacak pek çok tasarruf olacaktır. Bu sorunları bilmiyor değiliz. İnşallah emekli vatandaşlarımızın rahat yaşamasını sağlayacağız. Kemal Bey’in zamanında 39-40 yaşlarında emekli olanlar var” diye konuştu.

'20 YILDIR İKTİDARDASINIZ, SORUNLARI ÇÖZEMEDİNİZ'

CHP’li Süllü bu sözlere, “Yasa öyleydi. Vatandaşlara ayırıyorduk en azından o kaynakları. Şimdi de EYT mağdurları var” yanıtını verdi.

Bu sözler üzerine Yel, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SGK Başkanı olduğu dönemde ortaya çıkan sorunları vurguladı, “Çözeceğiz” dedi. Bu sözlere CHP’li Süllü, “Yirmi yıldır iktidardasınız yirmi yıldır sorunları çözemediniz. Biz çözeceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İki heyet arasındaki bayramlaşma birbirlerini seçim bölgelerine davet ederek sonlandı.

Yorumlar