Anasayfa /  Ekonomi

AK Parti'den asgari ücrete zam açıklaması!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen zamlarda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini açıklaması büyük heyecan yarattı. TÜİK'in verilerine göre mayıs enflasyonu aylık yüzde 2,98 artışla yıllık yüzde 73,50 oldu. Maaşlara da enflasyona paralel zam bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu asgari ücrete zamla ilgili, “Bugüne kadar toplumun hiçbir kesimini enflasyona ezdirmedik, hiçbir zaman ezdirmeyeceğiz.” dedi.

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2022 19:10

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu anflasyon ve asgari ücrete zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akbaşoğlu'nun, "Fiyat istikrarının sağlanması hem de maaşların ücretlerin artırılmak suretiyle alım gücünün artırılmasına dönük bütün bu olumlu adımlar peşi sıra inşallah gelecek." sözleri dikkat çekti.

 Akbaşoğlu, toplumun hiçbir kesimini enflasyona ezdirmediklerini iddia ederek şunları söyledi:

"Geçmişten bugüne bütün milletimiz muhatap durumdadır. Bu gerçeklikle beraber Türkiye'nin yaşamış olduğu bu küresel krizin etkilerine dönük tedarik zincirlerinin bu konudaki inkıtaya uğramasının verdiği küresel bir takım olumsuzluklarla beraber inşallah açıkladığımız desteklemeler ile buğdayda, arpada, çayda ortaya koyduğumuz fiyatlandırmalarla ve çiftçimize her alanda desteğimizi devam ettireceğiz. Fiyat istikrarının sağlanması hem de maaşların ücretlerin artırılmak suretiyle alım gücünün artırılmasına dönük bütün bu olumlu adımlar peşi sıra inşallah gelecek. Ocak ayında da önümüzdeki 2023'ün ocak ayında da yapılacak olan bu iyileştirmelerle beraber bütün toplum kesimlerini alım gücünün artacağı bir süreci hep beraber yaşamış olacağız"

"ZİNHAR REDDEDİYORUZ VE KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ"

Eski Büyükelçi Yalım Eralp'in 'Ege Denizi'ndeki adalar Yunanistan'ındır' söylemine ilişkin olarak Akbaşoğlu, "Açıklamalara bakıldığında acaba bu açıklamayı yapan kimdir, denilerek ismi kapatılarak herhangi bir kimseye dünyada herhangi bir vatandaşa sorulduğunda, bunu söyleyen bir Yunanlı olabilir şeklinde karar elde edilir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortaya koyduğu milli egemenliğe, milli menfaate dayalı dış politik yaklaşımı baltalamaya dönük ve Yunan tezlerine hakikaten içeriden destek vermeye dönük, bu yaklaşım ancak olsa olsa beşinci kol faaliyeti olarak değerlendirilebilir. Bunun asla ve kata kabul edilebilir herhangi bir yönü yoktur. Zinhar reddediyoruz ve kabul edilemez buluyoruz" dedi.

"TERÖRÜ VE TERÖRİSTİ SAVUNMAK KİMSENİN HADDİ VE HAKKI DEĞİLDİR"

HDP milletvekilinin polise yumruk atmasına yönelik soruya Akbaşoğlu, "Asla ve kata hiç kimsenin kabul edebileceği bir yaklaşım değildir. Terörü ve teröristi savunmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Hele devletin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğü üzerine yemin eden milletvekillerinin terörist başı ile ilgili bir gösteride bulunması ve bunlar öncülük ederek kamu görevlisine yumruk atması ancak ve ancak lanetlenmesi gereken bir davranıştır. Asla kabul edilemez ve mutlaka ceza hukuku bakımından da gerekli işlemler ilgili ve yetkili kişi ve kurumlar tarafından da mutlaka başlatılıp gereği yapılacaktır" diye konuştu.

Akbaşoğlu, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın borularla karaya intikalinin sağlanacağını belirterek, "Denizin altından yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafeden inşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bütün bir doğalgaz şebeke sistemi ile buluşacak. Bir hizmet, eser olarak karşımızda duruyor" dedi.

Yorumlar