Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

AK Parti'nin tarım politikasına sert tepki: Allah akıl fikir versin!

AK Parti'nin uyguladığı tarım ve hayvancılık politikaları Türkiye'nin tarım ve hayvancılıktaki üstünlüklerinin ortadan kalkmasına neden olurken uygulanan yöntemler Türkiye'yi ithalatçı durumuna düşürdü.

Abone ol
Abone ol 05 Temmuz 2019 23:00

Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta kendine yetebilen bir ülke konumundan ithalatçı durumuna düşen bir ülke haline gelmesi AK Parti'nin uyguladığı yöntemlerden kaynaklanıyor.

Tarım ve hayvancılıkta yaşanan gelişmeler Türkiye'yi tarım ve hayvancılığa dayalı ürünlerde yüksek enflasyon ve fiyat istikrarı bozulmuş bir ülke haline getirildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti'nin tarım politikasını eleştiren bir video yayınladı.

AKP'nin 'tohum sertifikası' üzerinden uyguladığı tarım politikasını eleştiren Karamollaoğlu, AK Parti'ye "Allah akıl fikir versin" dedi.

Sertifikalı tohum politikasının Türk tarımının gelişimine zarar verdiğini belirten Karamollaoğlu, "Öyle bir sertifikalı tohum politikası güdüyorlar ki hiçbir çiftçi bunun üstesinden gelip kendi tohumunu üretemez. Her attığı adımda bir harç bir vergi bir ödeme var. Normal bir çiftçi kendi tohumunu nasıl geliştirsin? 'Efendim zaten büyükler yapsın bunu' Büyükler de yapmaz bunu devlet organize eder, devlet finanse eder"şeklindeki ifadeleri kullandı.


Yorumlar