Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'den seçim itirazı ile ilgili önemli açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul seçiminin iptali başvurusu yok. Reddedilen talep Büyükçekmece için" dedi.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2019 13:28

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul seçiminin iptali başvurusu yok. Reddedilen talep Büyükçekmece için" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz  ilk olarak Habertürk tarafından servis edilen "AK Parti'den İstanbul'da seçim iptali için başvuru" başlıklı haber için açıklama yaptı.

Yavuz, başvurunun İstanbul genelini değil, yalnızca Büyükçekmece ilçesini kapsadığını bildirdi.

Habertürk'te yer alan haberde "Başvuru, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak yapıldı. İptal başvurusunda Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığı ve bunun 'seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu' ifade edildi" denmişti.

Daha sonra konuya BBC Türkçe, AK Parti Büyükçekmece Seçim İşleri Başkanı Avukat Rohat Hasbayram'ın Habertürk'te yer alan haberi doğruladığını duyurmuştu.

'YILDIRIM'IN SEÇİLMESİNİN ENGELLENDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR'

Öte yandan Yavuz'un, 'yanlış anlaşılmış' dediği ve yalnızca Büyükçekmece seçimleri için yapılan iptal başvurusunda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün itibari ile ortaya çıkan tahkikat raporu, savcılık tarafından yürütülmekte olan soruşturma dosyası ve geçmişte yaptığımız itirazlar sonucu silinen sahte seçmen kayıtları ve emniyet tarafından tespit olunan diğer usulsüz kayıtlar ile sadece bu kişi tarafından İstanbul içi ve İstanbul dışı 21 bin sahte seçmen nakli ile organize bir şekilde seçim sonuçlarının değiştirildiği, gerçek Büyükçekmece İlçesi seçmeninin iradesine ipotek konularak İlçe Belediye Başkan adayımız Mevlüt Uysal'ın kazanmış olduğu seçimin kaybettirildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım'ın seçilmesinin engellendiği ortaya çıkmıştır.

Tüm bu usulsüzlüklerin soruşturma dosyasından da anlaşılacağı üzere CHP adayları lehine organize edilmesi sebebiyle, taşınan seçmenin de başka bir adaya oy vermeyeceği de tartışmasız olduğuna göre; 21 bin seçmenin Büyükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçlarını CHP adayları lehine değiştireceği de tartışmasızdır."

İlgili başvuru, seçim kurulu tarafından reddedildi.


Yorumlar