Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Yunanistan'ın skandal kararına ilk tepki

Yunanistan’da FETÖ üyesi darbeci Süleyman Özkaynakçı’nın ilticası kesinleşti. Yunan hükumeti, iltica komisyonunun kararına milli çıkarlara karşı olduğu gerekçesiyle itiraz etmişti.

Abone ol
Abone ol 23 Mayıs 2018 22:48

Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesine hükmetti. AB Bakanı ve Başmüzarekci Ömer Çelik kişisel sosyal medya hesabından karara sert tepki gösterdi.

Danıştay Genel Kurulunda, Yunanistan Hükümeti'nin, İltica Dairesi tarafından darbeci askerlerden Süleyman Özkaynakçı'ya verilen sığınma hakkının iptaline yönelik itirazı değerlendirildi. Bugün toplanan Danıştay hakimlerinin, hükümetin karara yönelik itirazını reddederek, darbecilere iltica hakkı verilmesine onay verdiği belirtildi. Özkaynakçı için verilen kararın emsal teşkil etmesi sebebiyle, diğer darbeci askerler için de iltica hakkı verilmesi onaylanmış oldu.

Alınan bu skandal karar ardından AB Bakanı ve Başmüzarekci Ömer Çelik tepkisiz kalmadı. İşte Çelik'in konuya ilişkin yaptığı paylaşımlar;



- Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesine hükmetmiş. Bir ülke için olabilecek en utanç verici karar.

- AB Üyesi Yunanistan’ın hukuk sistemi, Türkiye’de demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunan teröristleri himaye etme kararı almıştır.

 

- Demokrasiye karşı teröristleri himaye eden bu hukuksuz hukuk anlayışının geldiği nokta vahimdir. Kuşkusuz Türkiye’ye karşı da Türkiye düşmanlarının yanında yer almıştır bu zihniyet.

 




Yorumlar