Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Yıldırım'dan Almanya'ya sıcak mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, kritik Almanya ziyareti öncesi iki ülke arasındaki ilişkiler için çok önemli mesajlar verdi. "Yeni bir sayfa açalım geçmişi unutalım" diye konuşan Yıldırım, bugün Berlin'de Angela Merkel ile görüşecek.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2018 00:24

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek. Kritik buluşma öncesi konuşan Başbakan Yıldırım, Almanya'nın Avrupa'nın omurgası olduğunu söyledi. Geçmişi geride bırakarak iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Yıldırım, Deniz Yücel konusundaki kararın ise yargıya ait olduğunu kaydetti.

Yıldırım, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye mülakat verdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de görüşeceğine işaret eden Yıldırım, görüşmede tüm konuların ele alınacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şimdi yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Böyle düşünüyorum. Şansölye Merkel ile sansürsüz her konuda konuşacağımızı tasarlıyorum. Biz şunu söylüyoruz; Almanya Avrupa’nın omurgası. Türkiye bölgenin omurgası. Bundan dolayı Avrupa ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler sadece AB-Türkiye ile değil, 4 milyon Türk kökenli için de önemli. Yeni bir sayfa açalım. Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım ve ilişkileri daha da genişletelim.?" değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar