Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Tepkiler devam ediyor! Çok kötü bir karar...

Türkiye'den Trump'a 'Golan Tepeleri' tepkisi sürüyor: Bölgeyi büyük çatışmalara sürüklersin

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2019 00:47

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin açıklamasına 'Daha önce de Kudüs'le ilgili yaptı bunu. 'Kudüs İsrail'in başkentidir' dedi. Halbuki bütün dünya, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin varlığını savunuyor. Sen sadece Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edersen, bölgede hiçbir zaman barış gelmez. Bölgeyi büyük çatışmalara sürüklersin, bu aldığı karar da aynı şekilde.' şeklinde tepki gösterdi.

İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

- Başkan Trump çok kötü bir karar açıkladı. 'Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyacağız' dedi. Golan  Tepeleri 1967'den beri İsrail'in işgali altında, Suriye toprağıdır. Esasında  orada 20 bin civarında Dürzi Arap yaşıyor, onların memleketidir orası.

- BM aldığı bir kararla İsrail'in Golan  Tepeleri'ndeki yargısının, idaresinin ve yönetiminin gayrimeşru olduğunu kabul  etti. AB de 'gayrimeşrudur' diyor, Türkiye'ye göre de gayrimeşrudur.

- (Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin  açıklaması) Daha önce de Kudüs'le ilgili yaptı bunu. 'Kudüs İsrail'in  başkentidir' dedi. Halbuki bütün dünya, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin  devletinin varlığını savunuyor. Sen sadece Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan  edersen, bölgede hiçbir zaman barış gelmez. Bölgeyi büyük çatışmalara  sürüklersin, bu aldığı karar da aynı şekilde.


Yorumlar