Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Soylu: Boynumuzu Kandil'in önünde eğdirmeyin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'ın Söke ilçesinde partililerle buluştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu'nun da yer aldığı toplantıda konuşan Soylu, seçmene 31 Mart uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2019 23:09

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'ın Söke ilçesinde partililerle buluştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu'nun da yer aldığı toplantıda konuşan Soylu, seçmene 31 Mart uyarısında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nda bir zafiyet olması halinde terör yandaşlarının kaymakamlıkları ve valilikleri alt üst edeceklerini söyledi. Bunların ne kadar acımasız olduğunu gördüklerini söyleyen Soylu, seçmene seslendi "Bizim boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın" dedi.

Aydın'ın Söke ilçesinde bir düğün salonunda muhtarlarla ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Soylu, millete karşı hiç hile yapmadıklarını belirtti.

Millet İttifakı'nı işaret ederek, 229 belediye ve il genel meclis üyeliklerini PKK temsilcilerine yazdırdığını ifade eden Soylu, "Birisi bana söylesin, HDP'nin PKK ile bağının olmadığını iddia edebilecek bir tek kişi var mı? Herkes bunu biliyor. Adayların nereden yazıldığını, nereden geldiğini, tek tek nereden yönlendirildiğini. Arkadaşlar, Kandil'den yönlendiriliyor. Kandil'i kim yönlendiriliyor. Herkes ABD'nin yönlendirdiğini biliyor" dedi.

"Kimse bu çoğrafyada oyun oynayamaz"

Türkiye'nin kim olduğunu anlatma zamanının geldiğini vurgulayan Soylu, "ABD Afrin'e girme dedi mi, hatta aba altında sopa da gösterdi. Girdik mi girdik. PKK'yı kazıdık mı, kazıdık. Dertleri Irak'ın kuzeyiyle Afrin arasında bir hat kuracaklar ve Türkiye'yi Orta Doğu'dan, ticaretten, kültüründen ayırmaktı. Yapabildiler mi, yapamadılar. Biz karar vermedikçe kimse bu coğrafyada oyun oynayamaz." diye konuştu.

"Boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın"

Sözü yerel seçime getirerek vatandaşlardan güç istediklerini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"31 Mart akşamı Cumhur İttifakı'nda bir zafiyet olursa, çok net söylüyorum, ertesi sabah 6 yaşındaki çocukların eline taşı verirler, kaymakamlıkları ve valilikleri alt üst ederler. Ben bunların ne kadar acımasız olduğunu, ne kadar bedbaht olduklarını biliyorum. Bizim boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın. Kürt kardeşlerimizi mağdur eden PKK ve HDP'dir. Şimdi onları bir mağdur eden daha var, Kılıçdaroğlu. Allah'ınızı severseniz ne Söke Belediyesine ne de Aydın Büyükşehir Belediyesine Kılıçdaroğlu'nun ayağını, adımını zafer naralarıyla attırmayın. Çünkü Truva atı olarak geliyor buraya. PKK'nın temsilcilerini taşıyor. Yarın belediye meclislerini kazanırlar, oraya otururlar ve 'şu sokağa şu teröristin adını verecekseniz' derler. Orada o dilekçeyi verdikleri andan itibaren o belediye meclisi birbirine girer. Kimse de bunu durduramaz. Yapmak istedikleri Türkiye'nin bütün şehirlerine nifak tohumları ekmek ve günü geldiği zaman Türkiye'yi karıştırmaktır. Son yarım asırdır ilk kez Türkiye'de 4,5 yıl seçimin olmayacağı bir döneme giriyoruz. Bu 4,5 yılda da bizim anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirebilmek için ellerinden geleni her şeyi yapacaklar. Bu fırsatı bunlara vermeyelim.

Millet İttifakı adaylarına Truva atı benzetmesi

Benim için İstanbul'da İmamoğlu Truva atıdır. Ankara'daki Mansur Yavaş Truva atıdır. İzmir'dekinin adını sanını da bilmem o zaten çalmadan oynuyor. Bu kadar iyi ve huzurlu giden Türkiye'yi allak bullak etmek isteyenlere, güçten düşürmek isteyenlere ne olursunuz müsaade etmeyin."


Yorumlar