Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Sandık darbesi mi, milli irade mi?

Yerel seçimler sonrası AKP’de oluşan tavırlar dikkat çekiyor. Bir kısım AK Parti'li sonuçları milli irade bağlamında diğer bir kısım ise sandık darbesi bağlamında değerlendiriyor

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 19:25

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı aracılığıyla dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen seçimler sonrası AKP’de oluşan tavrı eleştiren Tayyar, “Hatayı millette değil kendimizde aramalıyız” ifadelerini kullandı. Söz konusu paylaşımı çok sayıda etkileşim alan Tayyar’ın “Seçim sandığı için darbe, tuzak, işgal, proje gibi ifadelerle demokrasi kavramının içini boşaltmak, bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır” ifadeleri de dikkat çekti.

İBRAHİM KARAGÜL NE DEMİŞTİ?

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla yapmış olduğu paylaşıma zıt bir açıklamada bulunmuştu.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan Karagül, “31 Mart'ta Türkiye'ye, seçimler üzerinden, açık bir darbe yapıldı” demişti.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül şu ifadeleri kullanmıştı:

İstanbul'da seçimler yeniden yapılmalı!..

Çünkü:

31 Mart'ta Türkiye'ye, seçimler üzerinden, açık bir darbe yapıldı.

Bu, seçim hilesi ve yolsuzluk değil, çokuluslu müdahaledir.

Operasyon FETÖ ve kripto PKK'lılar üzerinden yürütüldü.

Ama arkasındaki akıl, 15 Temmuz aklıdır.

AHMET İYİMAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

31 Mart 2009’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçlarına dair AKP’ye yakın isimlerden farklı yaklaşımlar gelirken eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

İyimaya, Yüksek Seçim Kurulu’na bu işin patronu, sonuçlara millet darbesi demek; Türkçemize, hukuka ve demokrasiye saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.


Yorumlar