Anasayfa /  Politika /  Ak parti

PKK kampları bombalandı ağır kayıpları var!

Başbakan Binali Yıldırım, Kandil'in terör unsurlarından temizlenmesi için yürütülen operasyonun detaylarını CNN Türk'teki programda gazetecilerle paylaştı. İşte Yıldırım'ın o çok önemli sözleri;

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2018 01:24

Başbakan Binali Yıldırım, Kandil operasyonunda 40 km kadar derinliğe ulaşıldığını, 400 kilometre karelik bir alan güvenlik güçlerinin kontrolü altına geçtiğini söyledi. Yıldırım, bölge terör unsurlarından temizleninceye kadar operasyonların devam edeceğini kaydetti.

Binali Yıldırım, CNN Türk'te gazetecilerin sorularını cevaplıyor. Programda Türkiye'nin PKK'nın üst bölge olarak kullandığı Kandil'e yönelik operasyonları hakkında detaylı bilgi veren Yıldırım, operasyonu harita üzerinden anlattı. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Kandil operasyonu adım adım ilerliyor. Kandil terörle mücadele açısından bizim için stratejik bir noktadır. Kırmızı çembere alınmış yer Kandil bölgesi. İran ile Irak arasında yer alıyor. Bir kısmı Irak tarafında. Burası karargah olarak kullanılıyor. Ancak fazla sıkıştırdığımızda Irak tarafına da kaçıyorlar. Oldukça coğrafi olarak zor bir bölge. Dışarıdan hava saldırılarıyla kolay kolay derinliklere gitme imkanı yok.



OPERASYON MART AYINDA PLANLANDI

Fırat Kalkanı, Zeytindalı operasyonunda yaptığımız gibi, bölgemize ülkemize sızmaya çalışan, ağır silahlarla donatılmış teröristleri etkisiz hale getirmek için uzun süredir bir operasyon planı vardı. Bu plan Mart ayı itibariyle yürürlüğe girdi. Bazıları bunu seçimle ilişkilendiriyor. Çok gayrı ciddi bir yaklaşım. Türkiye'nin terörle mücadelesinin seçime indirgenmesini fevkalade ayıp sayarım. Ülkenin beka meselesi olan terörü hafife almak gibi bir yaklaşım görürüm.

O ALAN TAMAMEN KONTROL ALTINDA

Şuanda zannediyorum bölgede 40 km kadar derinliğe, 400 kilometre karelik bir alan güvenlik güçlerimizin kontrolüne geçmiş durumda. 

Hedef Kandil de dahil, bölgede terörist kalmaması ve oradan ülkemize sızmaların, terörist girişlerin ortadan kaldırılması.

Bu arazi yapısından kaynaklanan zorluklarımız var. Zaman zaman içeri sızmalar oluyor. Az da olsa zaiyatımız oluyor.

ÖNEMLİ KAYIPLARI VAR

Ben İzmir'de kampanya programlarını sürdürüyorum. Çok yakından takip etmedim. Bu yönde haberler geliyor ama şuanda teyit edilmiş bir bilgi yok. İhtiyatlı olmakta fayda var. Bunların yuvalarına bir hava harekatı düzenlendi. Önemli ölçüde kayıplarının olduğunu biliyoruz. Detaylar zamanla ortaya çıkacak.

Hedef 1370 kilometre, İran'dan başlayıp Akdeniz'e kadar uzanan Irak ve Suriye sınırı, ülkemiz için yüzde yüz güvenli olana kadar, hem vatandaşlarımızın can ehliyeti hem de topraklarımızın terör unsurları tarafından kullanılmasının tamamen sonlandırıncaya kadar bu faliyetlerimiz sürecek. Kesin hedef bu."


Yorumlar