Anasayfa /  Politika /  Ak parti

"Neden Avrupa 'hayır' diye kendini parçalıyor... Çünkü kıskanıyor"

Başbakan Yıldırım, "Avrupa'nın tavırlarını, FETÖ'cülerin tavırlarını, terör örgütü PKK'nın 'hayır' kampanyalarını görüyorsunuz. Terör örgütleri eliyle Türkiye'yi tehdit edenler hayır cephesinde kol kola girdiler." dedi.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2017 15:13

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kars'taki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, "Neden Avrupa 'hayır, hayır, hayır' diye kendini parçalıyor. Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü dermanını kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok. Batılılar, baktılar ki Türkiye ceplerine akan para musluklarını kesti, onlara akış durdu, para memlekette kalıyor, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle, darbelerle millete ayar vermeye. Türkiye buna boyun eğer mi, elbette eğmez." ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, "Avrupa'da 'Tayyip Erdoğan diktatör' diye manşet atıyorlar, neden? Çünkü Tayyip Erdoğan ülkesinin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Dünya pazarlarından ülkesine daha çok kazandırıyor. İşte bunun için 16 Nisan önemli. 16 Nisan'da 'evet' demek, daha güçlü Türkiye'ye, daha hızlı kalkınmaya, ileri demokrasiye, teröre son vermeye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe 'evet' demektir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Avrupa'da 'Tayyip Erdoğan diktatör' diye manşet atıyorlar. Neden? Çünkü Tayyip Erdoğan ülkesinin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Dünya pazarlarından ülkesine daha çok kazandırıyor. İşte bunun için 16 Nisan önemli. 16 Nisan'da 'evet' demek, daha güçlü Türkiye'ye, daha hızlı kalkınmaya, ileri demokrasiye, teröre son vermeye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe 'evet' demektir." 

"Erdoğan'ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye'yi tehdit ediyor"

Başbakan Yıldırım, "Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunu biliyoruz." dedi.

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Avrupa'nın tavırlarını, FETÖ'cülerin tavırlarını, terör örgütü PKK'nın 'hayır' kampanyalarını görüyorsunuz. Terör örgütleri eliyle Türkiye'yi tehdit edenler hayır cephesinde kol kola girdiler."

Darbe anayasasının bu oylama ile çöpe gideceğini söyleyen Yıldırım, "Sivil anayasa, milletin anayasası gelecek, işte budur bu oylama. Vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de sizin karar da sizin." şeklinde konuştu.

"Onların kandilini söndüreceğiz"

Yıldırım, "Meşru siyasetin dışına çıkanlar, terör örgütlerinin sultasından kurtulamayanlar, Türkiye'ye sadece ihanet etmiyorlar aynı zamanda analarına da babalarına da memleketlerine de ihanet ediyorlar." dedi.

"Kimse merak etmesin, onların kandilini söndüreceğiz. Kandillerini söndüreceğiz." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Biz daha çok kalkınma, daha çok büyüme, daha büyük ekonomi, daha fazla hukuk, özgürlük için daima milletimizin yanında olacağız." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Cazibe Programı ile 23 ilimizde, gelecek 10 yılda toplam 100 milyar liralık yatırım yapılacak ve 400 bin kişi iş, aş sahibi olacak. Bundan Kars da nasibini alacak. Kars'ın içinde bulunduğu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Serhat illerimiz, burada 3,5 milyar liralık yatırım olacak ve 20 bin vatandaşımız burada ilave iş sahibi olacak."


Yorumlar