Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Kalın o ziyaretle ilgili ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını cevapladı. Çözüm sürecinin sona erdiğini söyleyen Kalın, Hulusi Akar ile birlikte gerçekleştirdiği Abdullah Gül ziyaretiyle ilgili de ilk kez konuştu.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2018 21:43

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tartışmalara neden olan Abdullah Gül ziyaretiyle ilgili ilk kez konuştu. Ziyaretten Erdoğan'ın bilgisi olduğunu ancak teklifin ondan gelmediğini belirten Kalın, Hulusi Akar'ın Abdullah Gül ile kırk yıla aşkın bir hukuku olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın Habertürk TV'de yayınlanan Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını cevapladı. Çözüm sürecinde defterin kapandığını söyleyen Kalın, Beştepe'de bazı isimler arasında kamplaşma olduğu yönündeki iddiaları ise yalanladı. Kalın, böyle bir durumu Erdoğan'ın kesinlikle müsaade etmeyeceğini ifade etti.

İşte Kalın'ın açıklamalarından bazı satır başları:

Erken seçim ilan edildikten sonra seçmen Tayyip Erdoğan'a oy verecek ama AK Parti'yi cezalandıracak algısı yaratılmaya çalışıldı. Cumhurbaşkanının verdiği tepki bunaydı. Başka partiye verip Cumhurbaşkanlığı söz konusu olunca Erdoğan'a vermesi de söz konusu olabilir. Erdoğan'ın adı hep birkaç puan önde oldu. Bunda yeni birşey yok. Cumhurbaşkanı bu algıyı dağıtmak için böyle bir çıkış yaptı. Erdoğan Tayyip Erdoğan'a oy verenlere AK Parti'ye de oy vermesi çağrısında yaptı.

BEŞTEPE'DE KUTUPLAŞMA İDDİALARI

Cumhurbaşkanımızın çalışma tarzını bilmeyenler senaryo yazıyor. Cumhurbaşkanının çalıştığı ekipler çalışmalarını arz eder. Kollektif çalışmalar olur bunlar. Konu her neyse buna herkes katkı verir. Sahibi bellidir. Herkes kendi konumu itibari ile katkı verir ve Cumhurbaşkanı'na arz edilir, nihai karar oradan çıkar.

Bunlar arasında katı hiyerarşik ilişkilerin olduğu birinin diğerinin ayağına bastığı, bir ortama Cumhurbaşkanı izin vermez. Herkesten verileri alır, istişareye önem veren bir liderdir herkesi dinler not alır.

Herkesi dinledikten sonra değerlendirme yapar ve onaya sunar. Herhangi bir konuda farklı görüşler olabilir, bunlar bazen örtüşür bazen farklı düşebilir ama neticede bir karar verir ve ona uyulur.

İNCE'NİN PENSİLVANYA İDDİALARI

Pensilvanya konusunda bir hikaye yazdı, bunun cevaplanması gerekir, bu cevaplanır, geçer gider ama kampanyanın önceliği Ak Parti'nin Tayyip Erdoğan'ın ne yapmak istediğini anlatmak.

Erdoğan kendisine oy vermeyen kesimlere ulaşmak için çok çaba sarf etti hala da ediyor ancak bunun karşılıklı olması gerekiyor. Attığınız adıma bir cevap alınması gerekiyor.

ABDULLAH GÜL ZİYARETİ

Bu ziyaret tamamı ile, Hulusi Akar Paşa'nın kırk yılı aşkın bir hukuku var, bu hukuka dayalı bir ziyarettir. Erdoğan'ın bilgisi ile gittik ancak bizim fikrimizdi onun talebi üzerine gitmedik dedi. Benim de onbeş yıldan fazla süredir Gül ile bir hukukum var kendisi ile hem başbakanken hem cumhurbaşkanı iken çalışmalarımız oldu. 

BEŞTEPE TARTIŞMALARI

Burası devleti temsil eden milletin evi. Bu biraz da Gezi'den kalan bir şey. Bakın burası bir kimse ya da şahıs için yapılmadı. Herhalde külliyeye geren herkes bunu görmüştür. Benim ofisime gelenlere söylüyorum. 

Yeni sisteme geçtiğimiz zaman bütün kurumlar orada toplanacak. Bu biraz ölçek büyütmekle ilgili. Siz eğer vizyon büyüttüğünüz zaman kendi denginizle mukayese etmek zorunda kalırsınız."


Yorumlar