Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Kabine bugün, Beştepe'de toplanacak

Bakanlar Kurulu bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanıyor

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2017 03:22

Toplantıda ana Gündem Anayasa değişikliği ve 16 Nisan’da yapılacak referandum olacak. Referandum güvenliği konusunda yapılması gerekenlerin de ele alınacağı toplantıda, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra, yurtiçi ve yurt dışında yürütülen terörle mücadele operasyonları da ele alınacak.  Toplantıda DEAŞ, PYD-YPG gibi terör örgütlerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’na ilişkin son gelişmeler de masaya yatırılacak. Bu kapsamda El-Bab’daki son durum hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a detaylı bilgilendirme yapılacak.



‘Bu sistem değişmeli’



Türkiye’nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Terörle mücadelemizi neticeye ulaştırabilmemiz için, bölgedeki mücadelelerden başarıyla çıkabilmemiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için sistemi değiştirmek zorundayız. 

Aksi takdirde gençlerimize, 2053 ve 2071 vizyonları için yol açmamış oluruz.

‘Mutabık kalırsak Rakka’yı temizleriz’



Cerablus’a girdik, durmadık el Rai’ye girdik. Şimdi oralarda sahipleri var. Dabık’a, El Bab’a indik ve şimdi El Bab da hamdolsun halloluyor. Bundan sonraki süreçte Münbiç var. Eğer Amerika ile koalisyon güçleriyle, Suudi arabistan, Katar ile mutabık kalırsak Rakka’yı da DEAŞ denilen o katil sürüsünden temizleyeceğiz. Suriye’de şu anda mücadeleyi sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimize şahsım, milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum. 

Milliyet


Yorumlar