Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Ezan ıslıklandı mı, ıslıklanmadı mı? CHP neden suskun?

8 Mart feminist kadınlar yürüyüşünde ezanın ıslıklandığı iddiaları 'gerçek değil' denilirken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten bambaşka bir açıklama geldi.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2019 18:21

8 Mart feminist kadınlar yürüyüşünde ezanın ıslıklandığı iddiaları 'gerçek değil' denilirken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten bambaşka bir açıklama geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Taksim'de düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezanın protesto edildiği konusunda emin olduklarını söyledi.

Ömer Çelik bu sonuca 'o gece yürüyüşe katılanların' sosyal medya hesaplarını inceleyerek ulaştıklarını söyledi. Çelik şunları aktardı:

-Yürüyüşü organize edenler böyle bir kastımız yoktu gibi bir açıklama yaptı. Görüntüleri inceledik. Kapsamlı bir sosyal medya açıklaması yaptık. Yürüyüşe katılanların paylaşımlarını analiz ettirdik. Çok sayıda açıklama kendilerinin ezanı protesto ettiklerini, yürüyüşte katılanların hesaplarını incelediğinizde ortaya çıkıyor.  Ezan okunurken böyle bir protesto yapılmıştır. Arkadaşlarımızın analizlerinde bu şahıslar tarafından sahiplenilmektedir. "

Demokratik haklarını kullandılar

Ezan ıslıklandı iddiaları üzerine Taksim'e tekbirlerle yürüyenler hakkında da konuşan Ömer Çelik şöyle dedi:

-Vatandaşımız bu konuda hassasiyet göstermektedir. Hepimizin tepkisi, ezana dönük bir saygısızlığa yöneliktir. Bu tepkiler normaldir. Ama şiddete yol açan dükkanların basılması gibi şeylere asla sıcak gözle bakmayız. Protestolar hukuki sınırları içerisinde kalmalıdır. Dükkanlara girilmesi, insanların tehdit edilmesi gibi bir şey yok. Tam tersi, yoğun şekilde incelerseniz, ben ezanı da protesto ediyorum diyenlerden yoğun bir şekilde tehdit taciz mesajları gelmektedir. Bu mesajların verilmesi gereken adres orasıdır." 



Erdoğan olayla ilgili ne demişti?


Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Mart'ta Adana'da düzenlediği mitingde ezan ıslıklandığı iddialarına ilişkin şunları söylemişti: - "Önceki gün CHP ve HDP öncülüğünde Taksim’de güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana ıslaklarla sloganlarla terbiyesizlik ettiler".


Yorumlar