Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Erdoğan, hapse girmesine neden olan şiiri Siir'te tekrar okudu

Siirt'te vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 yıl önce okuduğu ve cezaevine girmesine yol açan Ziya Gökalp'in şiirini tekrar okudu.

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2019 18:19

Siirt'te vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 yıl önce okuduğu ve cezaevine girmesine yol açan Ziya Gökalp'in şiirini tekrar okudu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler kapsamında Siirt'te seçmene seslendi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın memleketinde 22 yıl önce okuduğu ve cezaevinde sonuçlanan Ziya Gökalp'ın şiirini yeniden seslendirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Biz gücümüzü medyadan değil meydandan alıyoruz. Gücümüzü baronlardan elitlerden değil gece bize dua edenlerden alıyoruz. Biz sırtımızı YPG'ye PKK'ya dayayanlardan değil meydanları dolduran halkımızdan alıyoruz. Sizler bize sahip çıktığınız sürece çözüme kavuşturamayacağımız öesele yoktur.

31 Mart'ta Siirt'in Türkiye'nin 17 yılda elde ettiği başarılara destek vermesini istiyoruz. Sadece bu şehrin eniştesi milletvekili olarak değil hizmet mücadelemizden de bizi biliyorsunuz. Tam 40 yılı aşkın süredir sizlerin huzurundayız. Pek çok müdahale ve darbe girişimiyle karşılaştık.

15 Temmuz gibi doğrudan canımıza kastedilen günler yaşadık. Siirt'te okuduğumuz şiirden dolayı siyasi hayatımızın bitirilmek istendiği günler yaşadık. O şiiri bu meydanda okudum. (Tezahüratlar üzerine) Bir daha mı? Ama birileri rahatsız olabilir. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker, bir şey bizi sindiremez. Kar, bora fırtına yüklense biz yine imanıyla övündüğümüz ecdadımızla zaferleri taçlandıran bir milletiz..."

1912 yılında yazılan şiiri okudu

Erdoğan, "Ben, hapse girmeme neden olan bu şiiri burada Siirt'te okudum. Siyasi hayatımı bitirmeye çalıştılar, ancak başarılı olamadılar" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 1912 yılında Ziya Gökalp tarafından yazılan ve tutuklanmasına neden olan şiiri 22 yıl sonra yeniden okudu.

Erdoğan'ın tutuklanmasına neden olan şiir şöyle:

Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker. Bir şey beni sindiremez; gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa; Biz oyuz ki; imanıyla övündüğümüz ecdadımız, titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş; zaferlerin kapısı, Anadolu'nun tapusu Malazgirt'ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar bizi zaferden zafere koşturan şey işte şu anda içinde bulunduğumuz inanç birliğidir.' Bu yolda böyle yürüdük. Buralara böyle geldik.


Yorumlar