Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela'da önemli açıklamalar

Venezuela'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Simon Bolivar Anıt Mezarı'na çelenk bıraktıktan sonra Türkiye-Venezuela İş Forumu'nda konuşma yaptı. Erdoğan tarihi bir ziyarete şahitlik edildiğini kaydederek, "Venezuela'yı ülkemizin ortağı olarak görüyorum.'' dedi

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2018 22:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'da yaptığı açıklamada, iki ülke adına tarihi bir ziyarete şahitlik ettiklerini belirterek bu aşamaya gelene kadar pek çok badireler atlatıldığına dikkati çekti. Erdoğan, İslam düşmanlığının arttığı bir dönemde başkan Maduro'nun örnek tavrının son derece kıymetli olduğunu söylerken ''Venezuela'nın güçlü dayanışması bazı çevreleri rahatsız ediyor." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Venezuela'nın başkenti Karakas'da Simon Bolivar Anıt Mezarı'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Teresa Carreno Tiyatro Binası'nda düzenlenen Türkiye-Venezuela İş Forumu'na geçti.  Erdoğan, Türkiye-Venezuela İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi bir ziyarete şahitlik ediyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamasını bekliyorum. Venezuela'yı ülkemizin ortağı olarak görüyorum. Venezuela ile ekonomik ilişkilerimiz güçlü bir potansiyel barındırıyor. Venezuela ile işbirliğimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. İş adamlarımızdan büyük beklentilerimiz var." dedi.

"MADURO'NUN TAVRI KIYMETLİ"

Erdoğan, "İki ülke olarak bu aşamaya gelene kadar çok badireler atlattık. Ziyaretim vesilesiyle bu toplantının düzenleniyor olmasını çok önemsiyorum. Maduro ile yakın işbirliği içerisinde olacağız. Bu güçlü birliği bazı tarafların rahatsız ettiğinin farkındayım. İslam düşmanlığının attığı bir dönede sayın Maduro'nun örnek tavrı son derece kıymetli. Venezuela halkının iradesini gasp etmeye yönelik girişimleri asla kabul etmiyoruz. Altımızda bizim bürokratik oligarşi vardır. Bizler de başkanlar olarak bürokratik oligarşiye fırsat vermemeliyiz. Yoksa avuçlarında oynatırlar. Bütün bu işbirliğini en iyi şekilde sürdürmemiz lazım" diye konuştu. Türkiye ekonomisi, sahip olduğu sağlam temeller üzerinde tüm engelleme girişimlerine ve saldırılara rağmen güçlü bir performans sergiliyor" diye konuştu.

Erdoğan, "Son aylarda ağır ekonomik saldırıya maruz kalan bir ülke olarak, küresel ticaret sisteminin parametrelerini yok sayan keyfilikleri tasvip etmiyoruz" dedi.

"ÖNEMLİ SORUNLARIN BAŞINDA TERÖR GELMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Venezuela'dan Türkiye'ye gelişler daha da artacaktır. Paraguay'da açtığımız büyükelçilik ile bölgedeki büyükelçilik sayımızı 16 ya yükselttik. Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde ticari ilişkilerimizde son 10 yılda önemli mesafe aldık. Siyasi meselelerde bir halkın toptan cezalandırarak çözüme kavuşturulamayacağı geçmişte yaşanan olaylarla ortadadır. Türkiye olarak kural temelli şeffaf bir ticaret ile tüm ülkeler ile önyargısız bir tutum benimsiyoruz. Bugün, karşı karşıya olduğumuz en önemli sorunların başında terör gelmektedir. " ifadesini kullandı.


Yorumlar