Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan grup toplantısında açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "50-60 kat binalarda yaşayanların birbirinden haberi var mı? Yan dairedeki ölüyor haberleri yok." dedi. Erdoğan, muhalefetin IMF iddialarına da yanıt verdi.

Abone ol
Abone ol 05 Şubat 2019 12:30

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "50-60 kat binalarda yaşayanların birbirinden haberi var mı? Yan dairedeki ölüyor haberleri yok." dedi. Erdoğan, muhalefetin IMF iddialarına da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki konuşması öncesinde İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Tamer Akkal'a parti rozetini taktı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Aramıza katılan Tamer Akkal kardeşimize bu yolculuğumuzda hoş geldiniz diyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun.

Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Birilerinin siparişi üzerine değil adaletli şekilde hazırlanacak. Altyapı ve ulaşım sorunları tüm şehirlerimizde kökten çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre gönüllülük esasına göre yapılacak. Şu anda büyükşehirlerimizi devasa ihtiyaçlarının olduğunu açık, net gördük. İzmir’de Karabağlar için çok güzel bir yer diyebilir miyiz. Orada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç yok mu? Bugüne kadar gelenler buna çanak tuttular.

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. 50 kat binalarda yaşayanların birbirinden haberi var mı? Komşuluk hukuku var mı? İnanın yan dairedeki ölüyor haberleri yok. Peki bizim tarihimiz böyle mi?

Bu tür yerlerde terör yaygınlaşıyor. Biz bunlara fırsat veremeyiz. Modern şehircilik anlayışı ile bu adımları atarsak şehirleşme anlayışını hakim kılacağız. Benzersiz şehirler anlayışı ile şehirlerimiz kendi hikayelerine uygun şekilde geliştirilecek. Akıllı şehirler uygulamaları ile teknolojinin tüm imkanları sunulacak. Çevreye saygılı şehirler… Sosyal belediyecilik… Doğrudan insana dokunan hizmetler yaygınlaştırılacak.

"YAN DAİREDEKİ ÖLÜYOR HABERLERİ YOK..."



Yatay şehirleşme ile tabiatla bütünleşen örnek yerleşim alanları kurulacak. 50-60 kat binalarda yaşayanların birbirinden haber var mı? Yan dairedeki ölüyor haberleri yok. Peki bizim tarihimiz öyle mi? Biz sokağımızda karşımızdaki komşularımız ben kirlendiğim zaman yıkıyor beni, giydiriyor anneme teslim ediyorç Komşuluk böyleydi. Çocuklar arasındaki hukuk da böyleydi. Dev rezidanslarda, binalarda çocukların birbiri ile hukuku var mı? Hepsi birer kibir abidesi. Birbiriyle tanışmak konuşmak yok. TOKİ başta olmak üzere yatay şehirleşme anlayışı ile oluşan binalarda yaşayanların birbiriyle hukukunu zenginleştireceğiz.

IMF İDDİALARINA YANIT



Aziz milletim, IMF'ye gidenlerin kim olduğu belli. İşte CHP zihniyeti ve diğerleri, bunlar IMF'ye gidiyor.




Yorumlar