Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Cindoruk'un "intikam" çıkışına Çelik'ten sert cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un 31 Mart'ta parlamenter sistem yeni sistemden intikam alacak sözlerine Adana'dan tepki gösterdi.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2019 22:30

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, bu sözlere en büyük cevabı Aladağ'ın vereceğini söyleyerek AK Parti'nin 17 yıldır büyük bir istikrarla ülkeyi yönettiğini ifade etti.

Çelik, Aladağ ilçesi Büyük Sofulu Mahallesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı adaylarının güçlü şekilde desteklenmesini istedi.

Seçim zaferinin Aladağ'sız olmayacağını belirten Çelik, Mustafa Akgedik'in Aladağ'da başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve 31 Mart'tan sonra da hizmetlerine devam edeceğini kaydetti.

Ömer Çelik, bazı kişilerin istedikleri olmadığı için Cumhur İttifakı'nın aleyhine çalıştığını dile getirerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Trenden inenin bir daha trene binmesi söz konusu değildir." sözünü hatırlattı.

Sözcü Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçmişte Meclis Başkanlığı yapmış ama bugün huzur bozmaktan başka bir amacı, gayesi kalmamış bir şahıs televizyonlara çıktı ve dedi ki 'Bu seçim, parlamenter sistemin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikamı olacaktır.' Bu intikam lafını kullananlara en büyük cevabı Aladağ'dan vereceğiz. Parlamenter sistemde neredeyse çok partili hayata geçtiğimizden beri her seneye bir hükümet düşüyordu. Allah'a şükür artık istikrar var. 2002'den 2019'a kadar tek bir hükümet var. 17 senedir aynı hükümetle, istikrarla, dirayetle memleket yönetiliyor.

Türkiye'yi eski günlere, sıkıntılı günlere götürmeye çalışanlara, zayıflatmak isteyenlere en güzel cevabı Aladağ'lılar verecektir. CHP'si, İYİ Parti'si, Saadet Partisi, HDP'si dördü bir olmuş Cumhur İttifakı'nın adaylarını zayıflatmak için iş birliği yapıyorlar. Ceyhan'da HDP adayı çıkmış 'biz CHP adayına', başka bir yerde CHP adayı çıkmış 'HDP adayına', başka yerde CHP ile HDP beraber olmuş İYİ Parti adayına, öteki Saadet'e; karışık ilişkiler içerisinde, karışık işler yapmaya çalışıyorlar. Ama bütün bu numaralar Aladağlıya sökmez, Aladağlı yutmaz."

Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik terör saldırısına değinen Çelik, teröristin manifestosunu eleştirdi, Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarının, onunla yürüyenlerin bu meydanda olduğunu kaydetti.


Yorumlar