Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Çavuşoğlu'ndan Fransız bakana tepki: Terbiyesizlik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarıyla ilgili çok sert konuştu.

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 18:29

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın açıklamalarıyla ilgili çok sert konuştu. Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi terbiyesizliktir." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, " 24 Ekim'de Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm bilgiler Fransız istihbaratına onların talebi üzerine iletilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi terbiyesizliktir. Dışişleri Bakanı ciddiyetine yakışmıyor." dedi.

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"DIŞİŞLERİ BAKANI CİDDİYETİNE YAKIŞMIYOR"

"24 Ekim'de Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm bilgiler Fransız istihbaratına onların talebi üzerine iletilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi terbiyesizliktir. Dışişleri Bakanı ciddiyetine yakışmıyor.

"YAKINDA BU ÜLKELER CİNAYETİ BİLE İNKAR EDEBİLİR"

Bunlar yakında Suudi Arabistan'ın bile kabul ettiği Kaşıkçı cinayetini kabul ederlerse kimse şaşırmasın. Paranın gözü kör olsun. Yakında bu ülkeler cinayeti bile inkar edebilirler. Ama ne olursa olsun biz Türkiye olarak Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bunun arkasında ne var? Acaba bu cinayeti kapatmaya çalışıyorlar mı? bildiğimiz başka şeyler var, ne anlaşma yapıyorlar? Bunların da yakından takipçisiyiz."


Etiketler Jean-Yves Le Drian
Yorumlar