Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Binali Yıldırım Yenikapı mitinginde konuştu! "Kankam olmaya var mısınız gençler"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayın Binali Yıldırım'ın katıldığı Cumhur İttifakı'nın İzmir ve Ankara'nın ardından Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi" bugün gerçekleşti. Mitingde konuşma yapan Binali Yıldırım kalabalığa "Çalışmak isteyene iş, kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım, bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler" diye seslendi. İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar...

Abone ol
Abone ol 24 Mart 2019 16:16

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve Cumhur İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayın Binali Yıldırım'ın katıldığı Cumhur İttifakı'nın İzmir ve Ankara'nın ardından Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi" bugün gerçekleşti. Mitingde konuşma yapan Binali Yıldırım kalabalığa "Çalışmak isteyene iş, kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım, bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler" diye seslendi. İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar...

Sayın Cumhurbaşkanım, MHP’nin sayın Genel Başkanı, Türkiye sevdalısı değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu yaşatan kahraman İstanbullular… İstanbul, sen şehirlerin şahısın. İstanbul sen şehirlerin sultanısın. İstanbul peygamber efendimizden müjdesin.

Şehitler, gaziler emanetisin. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet’in fethetti, Mimar Sinan’ın süslediği, Atatürk’ün işgalden kurtardığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın çöpten çukurdan çamurdan susuzluktan çıkararak İstanbul… 1994’ten beri gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların kardeşi, suskun dünyanın sesi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak İstanbul’a hizmet etme fırsatı bulduğum için rabbime şükrediyorum.

15 Temmuz’da dirayetiyle hainleriyle o gece hak ettikleri cevabı verdiğinde Cumhurbaşkanımızdan sonra ilk görüştüğüm lider Sayın Devlet Bahçeli oldu. Yenikapı’ya ruh veren, 15 Temmuz ittifakı, Cumhur İttifakı esasında o gece kuruldu.

Sevgili gençler, bu birlik, bu beraberlik bizde olduğu müddetçe emin olun İstanbul’un da Türkiye’nin de çözülemeyecek hiçbir derdi olmaz. 1994’te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da İstanbul’u dünyanın yıldızı yapacağız.

Bu muhteşem tablonun önünde saygıyla eğiliyorum. Bu muhteşem tablo bize bir şey diyor. İstanbul 1 Nisan’ı hazırlamaya hazır diyor. Hazır mısın İstanbul? Yine bizi mahcup etmediniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu meydanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ışığı parlıyor. AK Parti’nin ışığı parlıyor. Bu meydanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin üç hilali dalgalanıyor. Bu meydanda Cumhur İttifakı’nın gür sesi yankılanıyor. Hepinize minnettarım. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz.

Şu ana kadar nasıl çalıştıysam, nasıl liderimizle Cumhurbaşkanımızla yolları bölüp gönülleri birleştirdiysek, havayolunu halkın yolu yaptıysak Marmaray’ı Avrasya Tüneli’ni Hızlı Treni dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprüyü Osmangazi Köprüsünü nasıl İstanbul’un hizmetine sunduksa; gelecek 5 yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul’a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı’da söz veriyorum.

Bizden, sizden, o partiden, bu partiden diye ayırmadan herkes için hizmet götüreceğiz. Herkes için çalışacağız. Çünkü bize yakışan sevgiyle çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir. Eğer siz mutlu olursanız ben daha çok mutlu olacağım. Ayırmak yok, ötekileştirmek yok. Bizim inancımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var, birlikte Türkiye olmak var.

Türkiye’yi cennet yapan işte bu güzel duygulardır. İstanbul’u da cennetten bir köşeye dönüştürmek işte bu anlayışla mümkün olacak. Birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok kucaklaşacağız, daha çok kaynaşacağız. Sahip olduğumuz zenginlikleri hep hatırlayacağız. Etrafta terör var, savaş var, şiddet var. Bölmek isteyenler var, ayırmak isteyenler var. Ama bir de Türkiye var. Bir Türkiye var, bir İstanbul var. Yenikapı Ruhu var. 15 Temmuz’da yenilmeyen Türkiye’nin ruhu burada.

Siz bu meydanı doldurdukça, ne hainlere yeniliriz, ne de ekonomimize saldıranlara eyvallah ederiz. Sizin bu milletin kim olduğunu hala öğrenemediler. Bu millet iyiliğin ve güzelliğin ta kendisidir. Sizler mütevazi, samimi, çalışkan Anadolu insanlarısınız. Türkiye insanlığın merhametin son kalesidir.

Bir hafta sonra sandığa gidiyoruz. Nasıl bir İstanbul’da yaşamak istediğimizi cümle aleme göstermeye hazır mısınız? Vereceğiniz her oy İstanbul’un aydınlık yarınları demek. Daha çok iş, daha çok aş, daha çok bereket daha çok üretim demek. Daha rahat, daha kolay bir ulaşım demek. Daha konforlu bir yaşam demek.

Size daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte bu sözü Yıldırım sözüdür. Bu İstanbul’da trafik ulaşım çile olmaktan çıkacak. Türkiye’de liderimizle Cumhurbaşkanımızla bunu başardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük kuzey ile güneyi birleştirdik. Ama sevgili İstanbullular, yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin.

Yağmurda ıslanmadan güneşte yanmadan her yere ulaşacaksınız. Yapacağımız raylı sistemlerle seyahat etmek ulaşım eziyet olmaktan çıkacak, bir eğlenceye dönecek. Bilgimiz, tecrübemiz, planlarımız, projelerimiz hazır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek. Ancak şunu bilmenizi istiyorum. Bütün İstanbullu hemşerilerimizi kardeşlerimizi mutlu edecek çok güzel planlarımız var. Bu imkanları, İstanbul’un imkanlarını adil bir şekilde hizmetinize sunacağız.

Anneler çocuklarınız en güzel anaokuluna gidecek. Çünkü bunu siz hak ediyorsunuz. Dünyada hangi meslek geçerliyse onun diplomasını alacak. Çalışmak isteyene iş, kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım, bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler? Hanımefendiler birlikte yürümeye hazır mısınız? Beyefendiler omuz omuza daha güzel İstanbul için var mısınız?

YENİKAPI CUMHUR İTTİFAKI MİTİNGİ ÖNCESİ GENEL BİLGİLER

Miting alanına girişler saat 11.00'da başladı. Alana giriş yapanlar 3 ayrı giriş noktasında tek tek aranarak içeri alınıyor. Sabah saatlerinden itibaren alana girmek için Yenikapı'da bekleyenler, koşarak mitingin yapılacağı platformunun önünde yerlerini aldı. Miting alanında çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor.



Öte yandan Yenikapı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına çıkan yollar sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Belli bölgelere güvenlik önlemleri gerekçesi ile TOMA ve zırhlı araçlara konuşlandırıldı.

Erdoğan ile Bahçeli'nin vatandaşlarla olabildiğince yakın temas kurabilmesi için 16 metre yüksekliğinde ve 145 metre genişliğindeki sahnenin üstünde yaklaşık 170 metrekarelik LED ekran bulunuyor. Sahne malzemeleri 26 TIR ile taşındı. 720 ton malzemenin kullanıldığı sahne, 26 kişilik ekip tarafından 3 forklift, 3 vinç ve 2 jeneratör kullanılarak 6 günde kuruldu.

Sahne üzerindeki görseller 18 kişilik ekip tarafından hazırlandı. Platformdaki giydirmeler için 7 bin 230 metre profil kullanıldı. Sahnede, 5 bin 434 metrekare görsel giydirme yapıldı. Ayrıca sahnenin rüzgardan etkilenme riskini azaltmak için 100 tonun üzerinde su tankları ve metal ağırlık yer aldı. Platformda her biri 1 ton taşıma kapasiteli 40 motor kullanıldı.

Konuşmacıların sesini kalabalığa sorunsuz duyurabilmek için alana vinçlerle 550 bin watt gücünde 18 ses kulesi asıldı. Görüntüler için de 12 dev ekran kuruldu. Alandaki 3 canlı yayın aracıyla miting, 18 kameralı reji tarafından HD kalitesinde naklen yayınlanacak. Alanda enerji ihtiyacı 40 jeneratör ile karşılanıyor.

Şehit yakınları, gaziler, engelliler ve yaşlılar, alandaki protokol ve basın mensupları için oluşturulan tribünün önünde misafir ediliyor. Basın podyumunda, televizyon kanalları için 30 ayrı kabin bulunuyor.



Etkinliği takip edecek davetliler, güvenlik kontrollerinin ardından akıllı kart geçiş sistemini kullanarak alana giriş yaptı.



Alanda, 4 ayrı giriş noktasında 130 metal dedektörlü kapı, 23 x-ray cihazı alanın çevresi ve içinde 3 bin 500 güvenlik bariyeri, 8 bin 800 polis bariyeri kullanıldı. Alan yaklaşık 18 bin metre bariyerle çevrildi. Bariyerler ve giriş kapıları 63 kişi tarafından 2 forklift, 4 TIR ve 2 kamyon kullanılarak hazırlandı.

Alanda 340 teknik personelin yanı sıra temizlik ve lojistik gibi alanlarda 7 bin görevli çalışıyor.





7 BİN 300 POLİS GÖREV ALIYOR



Alanda, güvenlik önlemleri için 7 bin 300 polis görev alıyor. UMKE ve Acil Sağlık ekipleri dahil 800 sağlık personeli ile alanda, 80 ambulans, 2 yoğun bakım ambulansı, birer obez ambulansı, deniz ambulansı ve ambulans helikopter hazır bekletiliyor. Kimyasal ve biyolojik vakalar için de bir KBRN ambulansı ve ekibi de alanda görev alıyor. Alanın her noktasına ambulansların ulaşabilmesi için ambulans yolları oluşturuldu.



Öte yandan, alana tam donanımlı sahra hastanesi kuruldu. Ayrıca, 5 itfaiye de alanda görevlendirildi.

Kurulan 2 bin 840 metrekare çadır, kadın-erkek mescit, polis çadırları, sağlık çadırları, lojistik çadırları gibi çeşitli alanlar için değerlendiriliyor.



Bu arada, engelliler tuvaleti dahil alanda 200'ün üzerinde tuvalet, 4 abdesthane yer alıyor.

AVRASYA TÜNELİ VE BAZI YOLLAR KAPALI



Miting nedeniyle Bakırköy'le Sirkeci arasındaki sahil yolu başta olmak üzere alan çevresindeki birçok yol trafiğe kapatıldı. Avrasya Tüneli'nden araç geçişi yapılmıyor.



13.45 ile 15.45 saatleri arasındaki Yenikapı-Yalova deniz otobüsü seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi. Bazı seferlerin ise saatleri değiştirildi.

ERTUĞRUL GAZİ KIYAFETİYLE MİTİNGE GELDİ

Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'da yapacağı mitinge bir kişi, Ertuğrul Gazi kıyafetiyle geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleşecek olan Cumhur İttifakı'nın Yenikapı Mitingi için toplanmalar sürüyor.

Miting alanına Ertuğrul Gazi kıyafetiyle gelen Yasin Ermurat ilgi odağı oldu. Ermurat, "Kapalıçarşı'da esnafım. Bu kostümlerin imalatını yapıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Üsküdar ilçe teşkilatında görevliyim. Cumhur İttifakını desteklemeye geldik" şeklinde konuştu. 


Yorumlar