Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Binali Yıldırım: HDP'lilerin sözleri Kürt seçmene hakarettir

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, NTV soruları cevapladı. İstanbul'un sadece trafik sorunu olmadığını söyleyen Yıldırım, HDP'nin Kürt seçmenlerle ilgili sözlerini ise hakaret olarak niteledi.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 22:36

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim kampanyasının ilk gününden itibaren yerelde kaldıklarını bunun kendisi için de öğretici olduğunu söyledi. İstanbulluların sadece trafik sorunu olmadığını anlatan Yıldırım, HDP'nin Kürt seçmenlerle ilgili sözlerini ise hakaret olarak nitelendirdi.

Binali Yıldırım, NTV'de Seda Öğretir, Oğuz Haksever, Vahap Munyar ve Mehmet Barlas'ın sorularını cevapladı. İstanbulluları bir kez daha oy kullanmaya davet eden Yıldırım, keyifli bir kampanya sürecini geride bıraktıklarını bu süreç içerisinde yerelde kalmayı tercih ettiklerini söyledi. Bu süre içerisinde İstanbulluları dinleme fırsatı bulduğunu ifade eden Yıldırım, İstanbul'un trafik dışında pek çok sorunu olduğunu söyledi.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Belediye başkanından İstanbullular sadece trafiği çözmemizi beklemiyorlar, otopark işini beklemiyorlar, yeşil alanı beklemiyorlar. Onları istiyorlar ama bu şehirde gençler var, kadınlar var, işsizler var bunların konusu da sizin işiniz olması lazım diyorlar. Yani şehrin ekonomisini nasıl büyüteceksiniz, nasıl geliştireceksiniz, ekonomik vizyonunuz ne, 5 yıl sonra nasıl bir İstanbul göreceğiz? Milli gelir içerisindeki payı ne olacak? Ne kadar insana iş fırsatı oluşturacaksınız? Ne kadar ihracata katkıyı arttıracaksınız, turizmdeki İstanbul hedefi ne olacak? İstanbul’un dünya şehirlerindeki sıralaması ne olacak gibi sorular sordu insanlar bana.


Yorumlar