Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Binali Yıldırım 'Etnik kimliğinizle gurur duyun'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bin yıldır bu topraklarda yaşayanların birlikte istiklal mücadelesi verdiğini hatırlattı. "Kürt, Türk, Çerkez, Roman, Abaza mısın? Etnik kimliğinizle gurur duyun" dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2019 18:30

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bin yıldır bu topraklarda yaşayanların birlikte istiklal mücadelesi verdiğini hatırlattı. "Kürt, Türk, Çerkez, Roman, Abaza mısın? Etnik kimliğinizle gurur duyun" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Güngören'de esnaf ve vatandaş ile buluştu.

İstanbul olmadan Türkiye'nin olamayacağını, bu kent olmadan ülkenin eksik kalacağını ifade eden Yıldırım, "İstanbul, Türkiye'nin bir özetidir. İstanbul, bizim ortak paydamız." dedi.

Milletin desteğiyle üstesinden geldik

Türkiye'yi büyütmek, kalkındırmak için 17 yıldır büyük mücadeleler verdiklerini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin kalkınması için sadece yollar, okullar, hastaneler, havalimanları, deniz limanları, internet hatları yapmakla uğraşmadıklarını aynı zamanda vesayet odakları ile de mücadele ettiklerini söyledi.

Vesayet odaklarının üstesinden milletin desteği sayesinde geldiklerini belirten Yıldırım, bu topraklarda yaşayanların bin yıldır birliktelik için ahdettiklerini ve beraber yaşadıklarını vurguladı.

Kimliğinizle gurur duyun

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "İstiklal mücadelesi vermişiz. Bütün bunları yaparken hiçbirimiz diğerinin kimliğine bakmamış. Kürt, Türk, Çerkez, Roman, Abaza mısın? Bunlara bakmamışız. Etnik kimliğinizle gurur duyun. Hiç de bundan dolayı aşağılık duygusuna kapılmayın. O kimlik sizin şerefinizdir.

Hepimizi birleştiren ay yıldız

Kürt iseniz Kürtlüğünüzle gurur duyun. Türk iseniz Türklüğünüzle gurur duyun. Laz iseniz Lazlığınızla gurur duyun. Çerkez iseniz Çerkezliğinizle gurur duyun. Arap iseniz Araplığınızla gurur duyun. Bunlar sizin fıtratınızdan gelen özelliğiniz. Ama şunu unutmayın. Hepimiz, hangi etnik gruba sahip olursak olalım. Bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımız, toprağımız, devletimizdir. Türkiye Cumhuriyeti devletidir, ilkeler etrafında birleşmek kaydıyla her türlü farklılıklar bizim zenginliğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

PKK'nın 'Kürt' diye bir derdi yok

Ancak terör örgütleriyle bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyen, kardeşleri birbirine düşürmek isteyenlerin bir kenara konulması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Onlarla bölge insanlarını karıştırmamamız lazım. Siz PKK'nın Kürtler diye bir derdi olduğunu zannediyor musunuz? Kürtlerin de Türklerin de en büyük baş belası PKK'dır. Kalkınmamızı geciktirdiler. Oralara hizmet gitmesini önlediler. Terör olayları dolayısıyla o bölgelerde güvenlik sorunu oluşturdular. 


                          Yıldırım, vatandaşlara tatlı ikram etti




99 kez şantiye bastılar

Yüksekova Havaalanı üç yıl gecikti. 99 defa havaalanı şantiyesini bastılar. Makineleri yaktılar. Çalışanları kaçırdıla Orada yaşayan vatandaşlarımız zarar gördü. Onların refahını geciktirdiler. 'Efendim işte Türklere ayrımcılık yapılıyor'. Yok böyle bir şey. Bu terör örgütünün propagandasıdır. Kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim."


Yorumlar