Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Binali Yıldırım AK Parti tarihinde bir ilki gerçekleştirecek!

Binali Yıldırım AK Parti tarihinde bir ilki gerçekleştirecek! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil AK Parti yetkilileri iktidar oldukları günden bu yana muhalefet mensubuyla canlı yayında tartışmaya çıkmadı. İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ise CHP adayı İmamoğlu ile bir yayına çıkmak için hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol 03 Haziran 2019 14:51

Binali Yıldırım AK Parti tarihinde bir ilki gerçekleştirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil AK Parti yetkilileri iktidar oldukları günden bu yana muhalefet mensubuyla canlı yayında tartışmaya çıkmadı. İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ise CHP adayı İmamoğlu ile bir yayına çıkmak için hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar başbakanlığı dönemi de dahil, muhalefet partisi mensupları ile tartışma programlarına katılmamayı tercih etti. Erdoğan, defalarca canlı yayına davet edilmesine rağmen rakipleri ile tartışmaya katılmadı.

Bunun yanında Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu gibi isimler de tartışma programlarına katılmazken, geçen bütün yerel seçim dönemlerinde, AK Parti'li belediye başkan adayları da rakiplerinin karşısına çıkmadı.

Televizyon ekranlarındaki tartışma programlarına AK Parti tarafını bazen akademisyen bir isim bazen gazeteciler bazen de milletvekilleri katıldı.

31 Mart'ta seçimi CHP'ye karşı kaybeden AK Parti, ilk kez rakip adaylardan birisi ile canlı yayında tartışmaya çıkmaya hazırlanıyor. AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, ile Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayınının tarihi bayram sonrası belirlenecek. Yıldırım program tarihine ilişkin, "Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Artık o hazırlıkları, detayı, günü, içeriği, kuralları... Tabii bu yayının İstanbullulara bir katkı sağlamasını önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: İSTANBUL'U KONUŞMAK İSTİYORUM

Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı canlı yayın programına ilişkin "Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Artık o hazırlıkları, detayı, günü, içeriği, kuralları... Tabii bu yayının İstanbullulara bir katkı sağlamasını önemsiyorum" dedi.

Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

"Tercihim, ağırlıklı İstanbul olmalı. Onu söyleyince de onu da çarpıttılar. Korkuyor musun diğer konularda cevap vermeyeceğin için mi istemiyorsun gibi aslı astarı olmayan şeyler söylediler. Her şeyi konuşurum ben. Arkadaşımızın siyasi tecrübesinden kat kat tecrübem var, yaşadıklarım da var. Bu bir hakikat. İstanbul'da belediyeciliğim 1994'te başladı. Yeni İstanbul'a aday oluyor filan değilim. Cumhurbaşkınımızla dört buçuk sene beraber İstanbul'da beraber çalışmışız."


Yorumlar