Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Bekir Bozdağ:Kılıçdaroğlu istediği kararlar çıkmadıkça hakaret ediyor

Twitter üzerinden açıklama yapan Bozdağ, "Kılıçdaroğlu, istediği kararlar çıkmadıkça, yargıya ve yargı görevi yapanlara hakaret etmekte ve haksız suçlamalar yapmaktadır." dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2017 21:45

Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ,  Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yargı kararlarını hedef alan  CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.  Bekir Bozdağ, " CHP lideri  Kılıçdaroğlu, istediği kararlar çıkmadıkça, yargıya ve yargı görevi yapanlara hakaret etmekte ve haksız suçlamalar yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

İşte Bekir Bozdağ'ın o açıklamaları:

Hakimler ve savcılar görevlerini, anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre yerine getirirler. Görevlerini bağımsız/tarafsız yapan hakim/savcılar; kendilerinin ve dosyanın taraflarının siyasi, dini, felsefi, ahlaki, kültürel, ekonomik... farklılıkları; tarafların ismi, sıfatı, ünvanı, makamı, şöhreti ve işi ile yazılı ve görsel medyanın kararlarını etkilemesine izin vermezler. İstediği kararı alamayan herkes ve her kesimin yargıyı/yargı görevi yapanları suçlaması, adalete ve yargıya en büyük zararı vermektedir. Yargıyı/yargı görevi yapanları, gerektiğinde elbette en ağır şekilde eleştirebiliriz. Bu, haktır; ama suçlama ve iftiradan kaçınmalıyız.

 "KILIÇDAROĞLU GİBİ SAYGISIZ..."

CHP lideri  Kılıçdaroğlu, istediği kararlar çıkmadıkça, yargıya ve yargı görevi yapanlara hakaret etmekte ve haksız suçlamalar yapmaktadır. Hukuk devletine inanan biri,  Kılıçdaroğlu gibi saygısız; haksız; suç olan; etik ve ahlaki olmayan bir üslubu, yargıya karşı kullanmaz. İstediği kararı veren hakimleri övmek ve istediği kararı vermeyen hakimleri ise yermek, hukuk devletine inanmış birinin yapacağı iş değildir.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KULLANDIĞI DİLİ ŞİDDETLE KINIYORUM"

CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargıya ve yargı görevini yapanlara karşı kullandığı dili şiddetle kınıyorum.  CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargıya ve yargı görevi yapanlara karşı saygılı bir dil kullanmaya davet ediyorum.


Yorumlar