Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Başbakan Yıldırım öyle birşey dedi ki... Miting alanı sessizliğe büründü

Karabük'te konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın anayasa değişikliğini anlatırken PKK için "Hayır çıkarsa biz bittik diyorlar" şeklinde sözleri miting alanındaki vatandaşlar üzerinde şaşkınlık yarattı.

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2017 13:59

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında, yeni anayasa taslağını anlatırken dili sürçerek, ‘Başbakan’ ile ‘Parti genel başkanı’ ifadesini karıştıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere AK Partililer tarafından bir hayli kullanılmıştı.  

Yıldırım, Bolu mitinginde “Bolu Beyi'nin torunları” dedikten hemen sonra hatasını fark ederek, “Köroğlu’nun torunları” demiş ve bu sözleriyle gündem olmuştu. Yıldırım, bu kez Karabük'te Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı dil sürçmesinin bir benzerini yaşadı. Yıldırım, yeni anayasaya ‘evet’ oyu istemek için partisinin düzenlediği mitingte terör örgütü PKK ile ilgili kurduğu cümle şok etkisi yarattı.

Başbakan Yıldırım, “Kandil’in koltuğunun altına girmiş onların emrinden çıkmayan, bölücü parti çukur siyasetinin mimarı HDP, PKK, FETÖ, DEAŞ… Kandil’den üst üste beyanatlar… Efendim hayır çıkarsa biz bittik…” ifadelerini kullandı. Miting alanında vatandaşların sessizliğe bürünmesinin ardından Yıldırım, ifadesini düzelterek,  “Hayır çıkarsa biz bittik demiyorlar da evet çıkarsa biz bittik diyorlar” diye devam etmeye çalıştı.


Yorumlar