Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Başbakan Yıldırım'dan vize krizi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısı'nda gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı. Yıldırım vize krizine ilişkin ABD'ye sağduyu çağrısı yaptı.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2017 14:23

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize krizi içim, "Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir" diye konuştu.



İşte Çankaya Köşkü'nde 81 ilin valisine seslenen Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:



TEMENNİMİZ İLİŞKİLERİN KISA SÜREDE NORMALE DÖNMESİDİR

Son günlerde Amerika ile yaşadığımız vize krizi gündemin sıcak konularından birisini oluşturuyor. Amerika'nın güvenlik zaafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz iligşkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız.



“TERÖRLE MÜCADELEDE MÜDAFAA DEĞİL TAARRUZ"

Ülkemiz ve milletimiz istikrarı bozmaya çalışan, e muhtıra, gezi olayları, 17-25 aralık darbe girişimi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle bir çok kez sindirilmeye çalışıldı. Ülkemiz terör olayları nedeniyle hedef ülke konumuna getirildi. Terörle mücadelede olay sonrası operasyon yaklaşımını bırakıp, kesintisiz operasyon yöntemine geçerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Başka bir deyişle müdafaa anlayışıyla değil taarruz anlayışıyla terörle mücadeleye devam ediyoruz. Dağda terörist kovalıyor, şehirde hizmet tesislerini hizmete veriyoruz. Fabrikalarda artık kendi silahımızı, insanlı insansız hava araçlarımızı üretebiliyoruz.

Son bir yılda toplam 42 bin 650 operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Bu faaliyette 298 bin polis, jandarma, asker, güvenlik korucusu aktif görev aldı. Şunu özellikle bilmenizi isterim ki, bu son iki yıl içerisinde terörle mücadelede muazzam bir uyum mevcuttur. Asker, polis, jandarma bütün birimler birbiriyle dayanışma halinde ve uyumlu bir şekilde bu mücadeleyi başarıyla devam ettirmektedir.



GÜVENLİ YOLLAR PROJESİ

Şehirde ve kırsalda PKK’ya karşı net bir saha hakimiyeti tesis edilmiştir. Bölücü terör örgütünün yollara mayın döşemesini engellemek amacıyla güvenli yollar projesini de başlatmış bulunuyoruz. Bu bağlamda toplamda 2 bin km’yi aşan yolu güvenlik yolları kapsamında ele aldık ve inşa ettik. uyuşturucu, kaçakçılık operasyonlarıyla da örgüte ağır darbe vurarak finans kaynaklarını, lojistik desteklerini önemli ölçüde kısıtladık.



"SADECE BU SENE 1000 DEAŞ MENSUBU TUTUKLANDI"

Uyuşturucu basit bir suç değildir. Toplumumuzu gençlerimizi yok etmek için sinsi bir plandır. Gençlerimizi hedef alan bu illetle ilgilenmek en önemli sorumluluklarınızdan biri olmaya devam etmelidir. DEAŞ’la da aynı mücadelemiz sürüyor. Özgürleştirdiğimiz bölgelere yerel halk Suriyeliler tekrar döndüler ve orada yerleştiler. Sadece bu sene başından itibaren 1000 DEAŞ mensubu tutuklandı.

15 Temmuz’un faili olan terör örgütüne de FETO terör örgütüne de göz açtırmıyoruz. Milletimizin inanç değerlerine, eğitim aşkına karşı istismar araçlarını geliştirerek kendine alan açan FETO mensupları bugün Allah’a şükür yargı karşısında hesabını veriyor. FETO operasyonları kapsamında bir çok zanlı tutuklandı, adalete teslim edildi.



FETÖ VİRÜSÜ

Eğitim kurumlarını asıl sahibi olan milletimize iade ettik. Örgütün gizli haberleşme ağlarını deşifre ettik. Büyük bir darbe vurduk. Biz bu kalkışma sonrası millete değil kendimize OHAL ilan ettiğini ifade ettik. Milletimiz rahat olsun, işine baksın, ticaretine baksın dedik. Bizim görevimiz bu mikrobu, virüsü devletin bütün kurumlarından temizlemektir. Ve bu arındırma sürecimiz devam ediyor.

Buradan size önemli bir tavsiye uyarıda bulunmak istiyorum. Dikkatli, titiz şekilde kılı kırk yararak işlem yapmanız büyük önem arz ediyor. Bizim değerlerimizde zulmetmek yoktur. Ne bir terör mensubunun devlet içinde barınmasına ne de tek bir mazlumun zarar görmesine asla rıza göstermemelisiniz. Vicdani muhakemenize güveniyoruz.



İDLİB OPERASYONU

Biz bölgede bir terör değil, barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Astana’daki toplantıda, İdlib’deki gerginliği azaltma ve çatışmaların önüne geçme noktasında bir karar alındı. Bu kararın gereğini yerine getirmek bakımından askerlerimiz İdlib’de bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Bu çalışmaların amacı Suriye’de kalıcı barışın tesis edilmesi ve zulmün sona ermesi.



KUZEY IRAK REFERANDUMU

Bölgedeki bir diğer sıcak gelişme de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hukuk dışı referandumdur. Irak’taki bölgesel yönetimin anlamsız şekilde attığı bu adım, Irak’ın toprak bütünlüğünü bozmakta aynı zamanda da ulusal güvenliğimiz için bir tehlike oluşturmaktadır. Bu terör oluşumlarıyla kol kola girenler Irak’ın tüm kazanımlarını kaybetme olasılığını iyi hesap etmeliler. Biz bölgedeki farklı etnik gruplara ait insanların hukukunu geçmişte koruduğumuz gibi bundan sonra da korumaya özen göstereceğiz.



VALİLERE MESAJ

Biz en baştan beri millet devletin değil, devlet milletin hizmetinde olacak dedik. Size düşen görev devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Mesafe koymamaktır. Mutluluğunu, sevincini yüreklerinizde hissederek görev yaptığınızı biliyorum. Sizleri bu bilinç ve gayretinizden dolayı tebrik ediyorum fakat hayatın bir gereği olarak sürekli yenilenmeye ihtiyaç var. Başarılarımızla övünerek değil, daima yeni başarılar, daha iyisini nasıl daha iyi yapacağız düşüncesi ile çalışmak mecburiyetindeyiz. 

Uzun seneler milletimizin yüzü gülmedi. Hamdolsun, son 15 yılda biz bu durumu tersine çevirdik. Artık milleti yaşat ki devlet yaşatsın, milleti yücelt ki devlet yücelsin prensibini hayata geçirmiş bulunuyoruz. 



"HATA YAPMAYA ALAN VAR AMA HAİNLİGE ASLA ALAN YOK"

Mesele ülkenin geleceği ve menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok. Bulunduğunuz şehirlerden milletin emaneti sizlerin omuzlarınızdadır. Rızasını beklediğiniz yegane mercii milletin ta kendisidir. 


Yorumlar