Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Başbakan Yıldırım'dan Kudüs tepkisi

ABD ve İsrail'in Kudüs'te el birliğiyle yapmış olduğu katliama dünya sessiz kalmaya devam ederken Türkiye'den peş peşe çok sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ABD'nin elçiliğini Kudus'e taşıması kararına ilişkin konuşarak ''şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2018 18:45

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin, ''Türkiye olarak bu kararı bir kez daha şiddetle kınıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs'te yaşanan katliam sonrası Ankara'da bir konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Eğlence yapıyorlar, aynı zamanda da topraklarını çogu işgal edilen vatanlarını kurtarmak, dünyaya duyurmak için genç silahsız siviller bunları protesto etmek isterken 43'e varan masum Filistinliyi katlediyor. Şiddetle kınıyoruz. Bu kararı şiddetle kınıyor yok hükmünde sayıyoruz. Bir büyükelçilik açılıyor, bir yerde eğlence, tören diyer yanda hayatını kaybeden gençler.

Bir tane İsrailli ölen var mı yok. Bu gençler sivil İsrail halkı silahsız bir şekilde feryatlarını haykırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Sadece sesimizi dünya duysun diye gayret içindeler. Bunu bir katliama dönüştürmenin insanlıkla devlet omakla alakası yoktur. Arabuluculuk yapan ABD'nin de bu katliamda payının olması ayrı bir olaydır asla kabul edilemez.


Yorumlar