Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Başbakan: 'Kuzey Irak bundan sonra olacak olayların yegane sorumlusudur'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmit ilçe Teşkilatının kongresine katılmak üzere Kocaeli’ne geldi. Kongrede konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kuzey Irak yönetimi bundan sonra olacak olayların yegane sorumlusudur” dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Eylül 2017 16:26

Hasan Gemisi Spor Salonunda düzenlenen kongreye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

”15 Temmuz’da ABD’den, Pensilvanya’dan yönetilen küresel terör örgütünü devreye soktular”

Kongrede konuşan Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz 15 yılda AK Partinin millet ile beraber, diriliş ve yükseliş destanını maalesef anlayamayanların olduğunu olduğu ifade etti. 15 yılda AK Parti’nin başından geçenleri özetleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Kurucu genel başkanımızı daha yolun başında yasaklı hale getirmediler mi? 367 icadı ile Cumhurbaşkanı seçimini engellemediler mi? Yüzde 50 destek alan AK Partiyi kapatmak için teşebbüs etmediler mi? AK kadroları akıllarınca milletten koparmak istediler. Bu teşkilat vefalı teşkilat. 15 yılda, 12 seçimden yüzünün akı ile çıktı. FETÖ’cüleri devreye soktular. Onlar ile bu kutlu yürüyüşü durduracaklarını zannettiler. 15 Temmuz’da ABD’den, Pensilvanya’dan yönetilen küresel terör örgütünü devreye soktular. Bu alçaklara o gece en büyük dersi verdik. Hakkın, halkın gücü, tankın gücünü o gece yendi. O gece Cumhurbaşkanının, liderinin etrafında 80 milyon tek ses oldu. O gece, meydanlar ay-yıldızın gölgesi altında bir kahramanlık destanına dönüştü. Darbecilere karşı milli iradenin onurunu dimdik ayakta tuttuk” dedi.





“Tükenen insan kaynakları yüzünden, çoluk çocuk, sivil demeden saldırıyorlar”

Bu güçle Fırat Kalkanı harekatına giriştiklerini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Diğer bir baş belası, insanlığın en büyük tehdidi, DEAŞ örgütünü de dize getirdik. Kırsalda ve şehirde yuvalanmaya çalışan PKK ve onların türevlerine gereken dersi verdik, vermeye devam ediyoruz. Başarılı operasyonlar ile milletimizin canını yakan, alçak terör örgütünün de mutlaka kökünü kazıyacağız. Tükenen insan kaynakları yüzünden, çoluk çocuk, sivil demeden saldırıyorlar. Masum insanların canını alıyorlar. Vatanı için 15 Temmuz’da tanklara, uçaklara meydan okuyan bu millet, bu eşkıya sürüsüne geçit asla vermeyecek” diye konuştu.

“FETÖ’cüler mahkemede tiyatro oynuyor”

FETÖ’cülerin 15 Temmuz’dan sonra mahkemelerde tiyatro oynadığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Sanki hiç haberleri yok, sanki bu darbeyi başkaları yapmış gibi, duruşmalarda alay eder gibi tutum içindeler. Dün kafalarına dank etti. Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi darbeye karışanlara ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Diğerleri de bunun arkasından gelecek. Onları ağa babaları, Pensilvanya’da ki terör örgütü lideri de kurtaramaz. Bu hainler tamamen yok olana kadar hepsiyle mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

“Kuzey Irak yönetimi bundan sonra olacak olayların yegane sorumlusudur”

Kuzey Irak’ta yaşanan gelişmelere değinen Başbakan Binali Yıldırım, “Bir referandum oldu. Orada yaşan bir çok etnik grup var. Aralarında bir mutabakat yok. Orada sadece Kürt kardeşlerimiz yaşamıyor. Bunların fikri alınmadan, bir siyasi ikbal adına, burada ateşle oynayan Kuzey Irak yönetimi, bundan sonra olacak olayların yegane sorumlusudur. Bizim Kürt-Arap kardeşlerimizle bir sıkıntımız yok. Bunların geleceğini karartan, huzurlarını bozan, ihtirasları uğruna bölgede yaşan insanları maceraya sürükleyen siyasiler ile işimiz var. Türkiye’nin güney sınırında olacak bir statü değişikliği, yapay devlet oluşturma çabası Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Türkiye milli güvenlik meselesi konu olduğunda, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan tüm haklarını kullanmaktan asla tereddüt etmeyecektir. Bölgeye yönelik tüm ilişkilerimiz Bağdat ile yönetilecektir. Irak-İran ile bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordine içinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız İran’a gidecek. Ortak bir toplantımız olacak. Gereken ne ise yapılacak. Herkes şunu bilmelidir, bu bölgede Türkiye’ye rağmen operasyon yapmak mümkün değildir. Nasıl Fırat Kalkanı operasyonunda DEAŞ belasını üzerimize salanlar var ise, gereken cevabı nasıl verdik ise, şartlar oluştuğunda gereken cevabı da aynı şekilde verecektir. Bölge çok kritik bir süreçten geçiyor. İdeolojik değil, vatan, millet sevgisi, birlik ve beraberlik şarttır” ifadelerini kullandı.

“Herhalde ana muhalefet partisi Türkiye’de yaşamıyor”

Yarın TBMM’nin açılışının olacağını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, “Arzu ederiz ki, birlik ve beraberlik ruhu meclisten tüm Türkiye’ye yayılsın. Ama gelin görün ki, ana muhalefet yine orada buna uymayan bir davranış içinde olacak. İnşallah ben yanılırım. Ana muhalefet partisinin genel başkanı asgari ücret ile konuşurken hükümeti suçluyor. ‘CHP’li belediyelerde işe girenlerin aylıklarına bakın’ diyor. Hangi CHP’li belediyeye soralım, maaşlar ödenmediği için Şişli’de çöp dağlarının yollara indiği belediyeye mi soralım. Bunların kaç belediyesinde grev kararı var bilen var mı? Ama bunlar pişkinlik yapar. Sanki maaşı ödenmeyen AK Parti belediyesi varmış gibi, iftira atıyor. Ekonomi kötü gidiyor diyorlar. Herhalde ana muhalefet partisi Türkiye’de yaşamıyor veya bunlar dünyayı görmüyor. Türkiye 2017 ilk çeyrekte, ikinci çeyrekte yüzde 5‘in üzerinde büyüyerek AB ülkelerinden iki kat daha fazla büyüdü. 2017’nin ilk yarısında ortaya koyduğu büyüme ile Türkiye, Çin ve Hindistan’dan sonra dünyada en yüksek oranı yakalayan ülke oldu. Kemal bey senin bunlardan haberin olmaz. Orada burada kulaktan dolma bilgiler ile, yanlış yanlışlar ile milletin kafasını dolduracağını mı zannediyorsun. Dış politikayı beyefendi beğenmiyormuş. İktidar olursa herkesi kucaklayacakmış. Bunu söylerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü referans gösteriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk senin gibi yabancı gazetelere, televizyonlara ülkesini şikayet ederek bir yerlere gelmedi. Terörü 4 yılda bitireceğim diyor. Kılıçdaroğlu hala anayasanın değiştiğini, seçimlerin 5 yılda yapılacağını bilmiyor. Nasıl bitirecekmiş. Yanında taşıdığın DHKP-C destekçileri ile, PKK seviciler ile, FETÖ’cüler ile mi. Devlet yönetmek basiret, cesaret ister. Ne yazık ki bunlarda yok” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’dan önce kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, partililere seslendi. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Fikri Işık, “Dünya hızla bir belirsizliğe gidiyor. Okyanusta bir kasırgayı yaşıyoruz. Bir kıvılcımın nükleer savaş çıkarmaması içten değil. Böyle bir dönemde Türkiye’nin, bu kasırgada güçlü bir gemi olarak, çok tecrübeli kaptan ve onun değerli arkadaşları ile yoluna emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Her birimizin bu tecrübeye destek vermesi lazım. Türkiye’yi hayal bile edilemeyecek noktaya taşıdık. Güçlü bir iktidarın anahtarı, dürüst, temiz, güçlü siyasetten geçer. 15 yıldır bunu ortaya koyduğumuz için iktidarız. Güçlü iktidarın anahtarı, fedakarca çalışan teşkilatlardır” diye konuştu.

“Kocaeli’nde gelecek dönem, metro dönemidir”

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmit ilçe Teşkilatının kongresine katılmak üzere geldiği Kocaeli’nde gerçekleşen projeleri de anlattı. 

Hasan Gemisi Spor Salonunda düzenlenen kongreye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmasının sonunda Kocaeli için yapılan yatırımlarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan övgüyle bahsetti. Başkan Karaosmanoğlu’nu kendisine benzeten Başbakan Binali Yıldırım, “Kocaeli’ye 20 milyar yatırım yaptık. Buna belediyelerin yaptıkları yatırımlar dahil değil. İbrahim bey çok güzel işler yaptı. Ben onu biraz kendime benzetiyorum. Fazla konuşmaz, düşük profilli, abilik yapar, şov peşinde koşmaz” dedi.

Kocaeli’nin ulaşım sıkıntısı olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Kocaeli için gelecek dönem, metrolar dönemi olacak. Şehir içi trafiği metro ile, yollar ile tamamen rahatlamış olacak. Hızlı tren hattını gerçekleştirdik gayet güzel, modern bir tren hattını Kocaeli’ye kazandırdık. Ayrıca Kuzey Marmara otoyolunun yapımı sürüyor. Seka Parkı için ne gürültüler çıktı. ‘Seka tesisleri peşkeş çekilecek, ranta dönüşecek’ dediler. Günlerce gösteriler, nümayişler. Bunların hepsinin iftara olduğu ortaya çıktı. Seka tesisleri şimdi Kocaeli’nin en güzel yeşil alanlarından biri hale geldi. Belediye başkanımıza şehrin güzelliğine güzellik kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. İşte hizmet böyle. Bu sadece Kocaeli’nde yapılanların bir bölümü. Siz bunu Türkiye’ye, 780 bin kilometrekareye yayın. Aynı hizmetlerin tamamını orada göreceksiniz. İzmit, AK Parti belediyeciliği ile buluştuğundan beri hizmet üstüne hizmet yapıyor” diye konuştu.

İzmit-Kandıra arasında yol çalışmaları yapıldığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Bölünmüş yol haline getiriyoruz. Bu yolu Kuzey Marmara Otoyoluna bağlayacağız. İzmit’i kuşatan tüm kavşak noktalarının yükü İzmit merkezden alacağız. Kocaeli otogar köprülü kavşağı da devam ediyor. Gebze-İzmit yolunda da bazı farklı kavşak projeleri var. Kocaeli yollarının bugün yüzde 55’i bölünmüş hale geldi. Hiçbir ilde bu kadar yok. Bütün yollar sıcak asfaltlanıyor, kalitesi daha da artıyor. 2013’den bu yana Kocaeli’nde taşıt sayısı yüzde 40 artmış. Ölümlü kaza oranları ise yüzde 30 azalmış. Yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları, gönülleri, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Türkiye bugün, yollara yaptığı yatırım ile 138 ülke arasında 13’üncü sıraya yükseldi” ifadelerini kullandı.

 


Yorumlar