Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Bakan Çavuşoğlu'nun bayrak krizi çelişkisi!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Barzani'nin 26 Şubat'ta Türkiye ziyareti sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sözde Kürdistan Bayrağı'nın göndere çekilmesine "Sıradan bir protokol uygulamasıdır" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kerkük'te Irak bayrağının yanına IKBY bayrağının asılmasına ise "Bu atılan adımı desteklemiyoruz. Doğru bulmuyoruz" şeklinde değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2017 11:51

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kerkük’teki bayrak tartışmasıyla ilgili TRT Haber’de yaptığı açıklamada, Kerkük’ün birçok etnik grubun yaşadığı bir şehir olduğunu belirterek, bölgede yaşanan süreci yakından takip ettiklerini söyledi Atılan adımı doğru bulmadıklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Biz, burada bölgesel yönetimin yaptığı oylamayı doğru bulmuyoruz. Oylamadan önce de Neçirvan Barzani’ye Müsteşarımız Ümit Bey, telefon açarak, bu konudaki düşüncelerimizi paylaştı. Kendisinin söylediği, ‘Artık oylama olur ama oylamadan ‘evet’ çıksa da biz bu bayrağı asmayı düşünmüyoruz’. O bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz. Oldu bitti’ye getirmek de hiç doğru olmaz. Tek taraflı adımların da bir faydası olmaz. Böylesine bir adımın Irak’ın geleceğine, istikrarına, güvenine de faydası olmaz. Bu atılan adımı desteklemiyoruz. Doğru bulmuyoruz. Sorumluluk içinde herkesin davranmasını istiyoruz. Yapılan bir yanlış olduğu zaman bizim bunu kabullenmemiz mümkün değil. Böyle yanlış adımları bizim desteklememiz veya doğru bulmamız mümkün değil” diye konuştu.

İSTANBUL’DAKİ SÖZDE KÜRT BAYRAĞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Barzani’nin  26 Şubat tarihindeki Türkiye ziyareti sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda  sözde Kürdistan Bayrağı göndere çekilmiş ve bu fotoğraflar  büyük tepki almıştı.

Uzun süre bu konudaki suskunluğunu koruyan  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözde Kürt bayrağı asılması fotoğraflarına ilişkin açıklamasını ancak 2 Mart’ta, Bahçeli’ye yanıt olarak yapmıştı.

SÖZDE PKK BAYRAĞINA İLK TEPKİ CHP’DEN

CHP Sözcüsü Böke 27 Mart’taki konuşmasında “Sayın Bahçeli’nin belki kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir’ diyerek Bahçeli’yi kendisinin sert dille eleştirdiği sözde Kürt bayrağı asılması konusunda açıklama yapmaya çağırmıştı.

Bahçeli ise 28 Şubat’taki grup toplantısında sözde Kürdistan Bayrağı eleştirisini “Skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. Bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir. Önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu bir parçasıdır?’ diyerek yapmıştı.Bu tarihe kadar sessizliği koruyan Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise açıklamasını Bahçeli’ye yanıt olarak yapmıştı. Çavuşoğlu, Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin MHP Genel Başkanı'nın açıklamalarının sorulmasının üzerine , “İlk defa da yapılan bir uygulama değildir. Bu olmasın görüşüne de görüş olarak saygı duyabiliriz. Bu konuyu başka yerlere çekmek ya biz ya onlar demek doğru değildir. Buradaki uygulama sıradan bir protokol uygulamasıdır. Herhangi kasıtlı birşey yoktur ” ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu, Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin MHP Genel Başkanı'nın açıklamalarının sorulmasının üzerine , “İlk defa da yapılan bir uygulama değildir. Bu olmasın görüşüne de görüş olarak saygı duyabiliriz. Bu konuyu başka yerlere çekmek ya biz ya onlar demek doğru değildir. Buradaki uygulama sıradan bir protokol uygulamasıdır. Herhangi kasıtlı birşey yoktur ” ifadelerini kullanmıştı. Kaynak:  Sözcü.com


Yorumlar