Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs'ta sondaj müjdesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şubat ayı içinde ikinci platformumuz gelecek ve KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda ve MEB'de artık biz de sondaj çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2019 18:34

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şubat ayı içinde ikinci platformumuz gelecek ve KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda ve MEB'de artık biz de sondaj çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Adası etrafında yalnızca sismik çalışma değil, sondaj faaliyetlerine de başlandığını belirterek, "Alanya 1 bölgesindeki Fatih Platformumuz önümüzdeki aylar içinde güneye doğru yönlendirilecektir. Şubat ayı içinde ikinci platformumuz gelecek." dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve Kurucu Rektör Serhat Akpınar, üniversite konferans salonunda düzenlenen fahri doktora tevdi töreninde, Çavuşoğlu'na onursal doktora unvanı verdi.

Törene KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ada etrafındaki hidrokarbon zenginlikleri ile ilgili Rum tarafının tek taraflı attığı adımlara başından beri karşı olduklarını ve buna bir çözüm bulunması için de Avrupa Birliği (AB) gibi uluslararası camiaya her platformda çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Rum tarafının tek taraflı olarak bu adımları atmaya devam ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, buna karşı gerekli adımların atıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, bu kapsamda Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin KKTC'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) verdiği ruhsat alanlarında ve Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgelerinde (MEB) sismik çalışmalarını sürdürdüğünü ve bunun yanı sıra sondaj çalışmalarına başlandığını anlattı.


Yorumlar