Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Bakan Ağbal: Vatandaşla devleti barıştırdık

Maliye Bakanı Ağbal, "Terör örgütlerine karşı bir açık mücadele veriyoruz. Terörü tasfiye etmek için askerimiz, polisimiz canları pahasına bu millet için büyük bir mücadele veriyorlar." dedi.

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2016 09:55

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Kayseri’de meydana gelen hain terör hadisesinin kendilerini üzdüğünü belirterek, şehitlere rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

Yaşanan hadiseler karşısında üzülmemenin mümkün olmadığını dile getiren Ağbal, "Türkiye olarak, nereden gelirse gelsin tüm terör örgütlerine karşı bir açık mücadele veriyoruz. Terörü kökü ile tasfiye etmek için askerimiz, polisimiz göğüslerini siper ederek, canları pahasına bu millet için büyük bir mücadele veriyorlar. Allah hepsinin yardımcıları olsun, uzun soluklu bir mücadele... PKK, DEAŞ, DHKP-C'si daha adını sayamayacağım bir çok mahfil, birtakım başka güçlerin maşası rolünde bu ülkeye, millete meydan okumaya çalışıyorlar." diye konuştu.

"Bütün Ümmet-i Muhammed için büyük bir mücadele veriyorlar"

"Türkiye bugün Fırat Kalkanı Operasyonu yürütüyorsa bu tabii ki hem o bölgeye karşı sorumluluğumuzun bir gereği, hem de tabii ki kendi ülkemizin dahi güvenlik kaygısı veya güvenlik amacı..." ifadesini kullanan Ağbal, şunları kaydetti:

"Allah'a şükürler olsun askerimiz bölgede önemli operasyonlar yürütüyor, hem sınır güvenliği hem de o bölgedeki istikrarı sağlamak için önemli hamleler ardı ardına geliyor. Türkiye'nin gücünü herkes biliyor ve buna göre de herkes bir hesabın içerisine giriyor. Bazen karşımıza hadise bir PKK terör eylemi olarak, bir başka zaman DEAŞ terörü olarak çıkıyor ama biliyoruz ki bu işin içerisinde çok farklı hesaplar da var. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, birliğimize ve beraberliğimize önem verdiğimiz sürece, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona, inanca ortak olduğumuz sürece 15 Temmuz darbe girişiminde de çok net gördük kimse bu milletin sırtını yere getiremiyor. Dualarımız bu millet, bu ümmet için inancımızı yüksek tutacağız, moralimizi yüksek tutacağız. Olanlar karşısında vicdanen, kalben üzüleceğiz ama bir taraftan da birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz. Bu tür olayları yaşadık, belki önümüzdeki dönemde yine yaşayacağız ama asla ve kata bu meseleler bizi yıldırmayacak bundan emin olabilirsiniz."

Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu net bir duruş olduğunu belirterek, "Askerimiz, polisimiz, emniyet kuvvetlerimiz gerçekten büyük bir inançla bu millet, devlet için aslında bütün bu Ümmet-i Muhammed için büyük bir mücadele veriyorlar. Dualarımız onlarla, Allah onlara yardım etsin. İnşallah bu meseleler bu milletin, ümmetin daha da güçlendiği bir eksende gelişir. Bu bölgede, ülkemizde huzur, kardeşlik ortamı daha da pekişir." diye konuştu.

"Böyle bir dönemde vatandaşla devleti barıştırdık"

Ağbal, zaman zaman tabii ki ekonomiye ilişkin birtakım kaygılar yaşanabildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Millete teşekkür eden Ağbal, "Böyle bir dönemde vatandaşla devleti barıştırdık. Vatandaşımızın Vergi Dairesine, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını daha rahat ödeyebileceği bir takvim oluşurduk ve vatandaşımız da gerçekten bu imkana karşılık devlete olan inancını da göstermek suretiyle buna karşılık verdi. İnşallah 2016 bütçesi başlangıçta ön gördüğümüz hedeflere yakın bir seviyede gerçekleşmiş olacak. Bu da bütçe disiplini konusunda durduğumuz noktayı göstermesi bakımından önemli." şeklinde konuştu.


Yorumlar