Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Ak Partili Şamil Tayyar'dan İstanbul seçimleri uyarısı: İstanbul’da yarış kolay geçmeyecek!

Ak Partili Şamil Tayyar'dan İstanbul seçimlerine dair uyarılarda bulundu. Eski Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, YSK kararıyla iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2019 16:34

Eski Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, YSK'nın kararıyla 23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul seçimi için "Seçimin yenileceği İstanbul’da yarışın kolay geçmeyeceği aşikar. 31 Mart’ta seçmen kapasitesini en üst düzeyde kullanan CHP zafer sarhoşluğu içinde savruk vaziyette. Psikolojik üstünlük AK Parti’de. 31 Mart öncesi rehavet halinden sıyrılıp güçlü bir motivasyonla yola çıkıyor." dedi. 

Tayyar, sosyal medya platformu Twitter'dan üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:




6/Ayrıca seçimin, referandum ekseninden çıkarılıp beka gibi soyut kavramlardan arındırılarak yerel seçim rekabeti içinde geçmesini sağlamak başarı için önemlidir.



Yol kısa, süreç meşakkatli.

Başarılar Binali Başkan.



Hayırlı Cumalar.


— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) May 10, 2019

SONUCU KÜSKÜNLER BELİRLEYECEK

"Partilerin bu başlangıç pozisyonu, yarışın sonunda kampanya performansına göre değişebilir. AK Parti’nin işi görece daha kolay. Sandığa gitmeyen 400 binin üzerinde küskün seçmen var. Ders vermek için farklı oy kullananlar hariç. Sanırım sonucu bu küskünler belirleyecek.




Yorumlar