Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Partili isimlerden anket açıklaması: Ankara'yı kaybedebiliriz

Yerel seçimlere ittifaklarla giden partilerde durum kritik. AKP'li iki kaynak Reuters'a yaptırdıkları ankette çıkan sonuçları aktardı: Durum vahim!

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2019 21:12

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, iktidar partisi AK Parti için yerel seçimleri zorlu bir duruma getirdi. Yapılan kamuoyu araştırmaları ve anket sonuçları da tabloyu ortaya koyuyor. AKP'nin kaybetme riski bulunan büyükşehirler olduğu belirtilirken, ana muhalefet partisi CHP'nin de kaybettiği büyükşehirler var.

Reuters'a konuşan AK Partili iki kaynak, parti içinde yaptırılan iki araştırmaya göre; oy oranının yüzde 32 ile 35 aralığına düştüğünü kaydetti. Ancak bu rakamlara kararsız seçmenin oyları paylaştırılmadığı belirtildi.

ANKARA'YI KAYBETME RİSKİ CİDDİ CİDDİ GÖRÜLÜYOR

Partili kaynakların Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, AKP Ankara'yı kaybetme riskiyle karşı karşıya. AKP'li üst düzey bir yetkili, aynı haber ajansına verdiği demeçte, "Partimize destek, yüzde 32-35 civarında Bu da beklentilerimizin oldukça altında, Ancak henüz seçim kampanyasının başındayız ve kararsızları ikna etmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki durumun iyi olmadığını belirten yetkili, diğer büyük şehirlerde de benzer durumla karşı karşıya kalabileceklerini belirtti. Aynı yetkili isim, İstanbul'da nispeten iyi olduklarını sözlerine ekledi.


Yorumlar