Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti Rabia Naz için devrede!

AK Partili Nurettin Canikli Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili Meclis araştırması talebinde bulundu.

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2019 16:17

AK Partili Nurettin Canikli Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili Meclis araştırması talebinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, camdan düşerek öldüğü ileri sürülen ancak ailesinin trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiğini ileri südüğü Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

MECLİS ARAŞTIRMASI TALEP EDİLDİ

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü Meclis gündemine taşındı.

Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli'nin de aralarında bulunduğu bir grup milletvekilinin imzasıyla Meclis araştırması talep edildi.

TBMM'ye sunulan önergede şöyle denildi;

"Çocuk ölümleri son zamanlarda kamuoyunun gündeminde olan Giresun'un Eynesil İlçesinde 12 Nisan 2018 tarihinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümü ile yeniden gündeme gelmiştir. Şüpheli çocuk ölümlerinin ve Rabia Naz Vatan'ın ölümü ve benzeri olaylardaki süreçlerin tüm yönleri ile araştırılıp, kuma vicdanı tatmin edilecek ve kamusal bilgi talebini karşılayacak şekilde şeffaflığa kavuşturulması, kendini koruyamayacak durumdaki çocuklara ilişkin kayıp, cinayet olaylarının ve şüpheli çocuk ölümlerinin toplumsal nedenlerinin araştırılması, insani ve toplumsal olarak yapılması gereken hususların tespit edilmesi amacıyla Anayasının 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz"


Yorumlar