Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı kim oldu? kim oldu? Açıklandı mı? Son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Peki AK Parti İstanbul Büyükşehir adayının kim olduğu açıklandı mı? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2018 13:50

AK Parti grup toplantısı öncesi heyecan dorukta. TBMM'deki haftalık grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 20 ildeki belediye başkan adaylarını açıklayacak. Aralarında Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin de bulunduğu aday listesi merakla bekleniyor. Peki; AK Parti grup toplantısı saat kaçta? AK Parti İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu mu? İşte merak edilen soruların cevabı...

ERDOĞAN 20 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLAYACAK!

Partisinin 16'sı büyükşehir 40 il belediye başkan adayını hafta sonu törenle açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü AK Parti grup toplantısında da Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 20 ilin adayını daha ilan edecek.

İŞTE AK PARTİ 20 İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI (TÜM LİSTE) - TIKLA

İşte adayların açıklanacağı iller:   

Ankara, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Konya, Muğla, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Mardin Afyonkarahisar, Çanakkale, Çorum, Uşak, Sivas, Yozgat, Karaman, Muş, Bingöl, Çankırı 

AK PARTİ İSTANBUL ADAYI BELLİ OLDU!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım'ın adayları Erdoğan'ın Latin Ameriika dönüşü sonrası açıklanacak.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım (d. 20 Aralık 1955; Refahiye, Erzincan), Türk siyasetçi ve mühendis, AK Parti'nin üçüncü genel başkanı, Türkiye'nin 27. ve son başbakanı ve 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı. Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevine Mayıs 2016'da başladı. Başbakanlık görevinden önce 2002–2013 ve 2015–2016 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görevlendirildi. Ayrıca 2014 ve 2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

Yıldırım, 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul milletvekili seçilmeden önce 1994 ve 2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdür olarak görev yaptı. Abdullah Gül tarafından kurulan 58. ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 59. hükûmetlerde ulaştırma bakanlığına getirilerek Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren gibi birçok projeyi yönetti. 2004'teki Pamukova tren kazası sonrasında ağır eleştirilere maruz kaldı. 

2013'te hükûmetteki görevinden ayrılan Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den İzmir'de belediye başkan adayı olsa da seçilemedi. Partisinde uygulanan üç dönem kuralından dolayı Haziran 2015 genel seçimlerine katılamadı ancak Kasım 2015'teki genel seçimlerde kuralın esnetilmesiyle tekrar meclise girdi ve 64. Hükûmet'te tekrar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak yer aldı. Ahmet Davutoğlu'nun istifası üzerine Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede partisinin genel başkanı seçilerek 65. Hükûmeti'te başbakanlık görevine başladı. Başbakanlığının ilk aylarında ülkesinde bir darbe girişimi gerçekleşti.

Göreve başlamasının ardından Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Ilgaz 15 Temmuz İstiklâl Tuneli, Ankara Yeni Hızlı Tren Garı Açılışı gibi projelerin açılışı yapıldı. Ayrıca çeşitli sektörlere yönelik kapsamlı ekonomik reformlar yürürlüğe girdi.

Milletvekilliği

İDO genel müdürlüğü döneminde Yıldırım, 1994 Türkiye yerel seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen ve görevini 1998 yılına kadar sürdüren Recep Tayyip Erdoğan ile yakın bir ilişki kurmuştur. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan sosyal muhafazakâr Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katılarak kurucu üyeler arasında yer aldı. Sadece iki partinin seçim barajını aşabildiği 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu ve partisinin zaferiyle meclise girdi. 2007 Türkiye Genel Seçimleri'nde memleketi Erzincan'dan AK Parti Milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde İzmir 1. Bölge Milletvekili olarak meclise girdi ve 3. kez milletvekili seçildi. Üç dönem kuralına takıldığı için Haziran 2015 Seçimlerine katılamadı.[19] 1 Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili olarak meclise girdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Yıldırım, neredeyse kesintisiz 11 yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptığı için AK Parti'nin ''Değişmez Ulaştırma Bakanı'' olarak anılır. Ayrıca bu bakanlıkta en uzun süre kalan kişidir.

Yıldırım, Kasım 2002–Kasım 2011 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Üç dönem kuralına takıldığı için 3 ay süreliğine bu görevinden ayrıldı. 2011 yılı itibarıyla Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı olarak yer aldı. Kişisel Websitesi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı döneminde 17,500 kilometre otoyol, 29 yeni havaalanı ve 1,213 kilometre yüksek hızlı tren hatları inşa edildiğini belirtilmiştir. Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunduğu sürede 225 milyar liralık yatırım faaliyetlerinde bulunmuştur. Türkiye genelinde 24 bin 280 kilometre bölünmüş yol yapılmış ve otoyol çalışmaları hız kazanmıştır.

Yıldırım ayrıca YouTube’un kapanmasına yönelik yoğun eylemleri ile uluslararası kamuoyunda sansürü teşvik eden bir figür olarak dikkat çekti.


Yorumlar